Velika ispovest Mašana Lekića: Družio sam se sa serijskim silovateljem, išli smo zajedno u školu i uvek me je branio

- S obzirom na to da je romske nacionalnosti, mnogi su izbegavali da se druže s njim, ali ne i ja. Zato me je voleo - iskren je Lekić

  • 1

Krvavi obračuni na ulicama glavnog grada obeležili su svakodnevicu Beograđana tokom burnih devedesetih. Ipak, i danas volimo da odškrinemo vrata "mračnog sveta" i osvežimo sećanja na tadašnje događaje. Omađijan crnom hronikom svoj novinarski rad započeo je i Mašan Lekić, autor emisije "Dosije". Ono što nije znao je da će ga brzo sačekati i jedna teška priča o čoveku koji mu je nekad bio drag.

Mašan se godinama hvata ukoštac sa problemima trgovine drogom, borbom narko-klanova, vrbovanjem sekti i satanističkim obredima, otmicama, svirepim ubistvima.

Niške ubice monstrumi: Devojkama sekli dojke nožem i otkidali deo po deo tela dok su još bile žive, svaku kasapili sa preko 30 uboda

Među jednim od najboljih ekranizacija našla se i emisija o serijskim silovateljima, a zanimljivo je da je jedan od onih koji su vrbovali žene u mračnim uglovima nekada bio njegov dobar drug.

- Išli smo zajedno u osnovnu školu i taj momak je bio vezan za mene. S obzirom na to da je romske nacionalnosti, mnogi su izbegavali da se druže s njim, ali ne i ja. Zato me je voleo. Bio je jači od drugih i uvek me je na neki način branio. Tad ništa nije ukazivalo na to da će postati silovatelj - rekao je za nedeljno izdanje TV Novosti, autor "Dosijea".

Foto: Instagram/lekicmasan78

Po završetku školovanja putevi su im se razišli i kad je počeo da se bavi crnom hronikom, saznao je da je njegov drug iz osnovne počinio seriju silovanja u Beogradu, a tako je nastavio i po izlasku na slobodu.

- Uradio sam priču o napasnicima i u toj epizodi opisao njegovu prošlost. Dobro sam znao kakva je bila porodica u kojoj je odrastao i to sam prikazao na ekranu, ali nijednog trenutka nisam želeo da pravdam njegova dela. Nikad se više nismo sreli, a znam i da sad leži u ćeliji - priča Lekić.

UPOZNAO JE ŠIPTARA I KUMA 

Kao 20-godišnjak upoznao je neke od najozloglašenijih kriminalaca, koji su uterivali strah u kosti stanovnicima Balkana.

- Prilikom snimanja jednog muzičkog spota upoznao sam Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, koji su tada bili na početku kriminalne karijere. Bavili su se krađom automobila i bili drugari sa Nebojšom Đorđevićem Šucom, bliskim saradnikom Željka Ražnatovića Arkana. Ko bi rekao da će oni deceniju kasnije odlučivati o glavama mnogih Srba - kaže poznati voditelj hronike.

Tokom snimanja zajedno su sedeli u restoranu, družili se, večerali.

Foto: MUP Srbije

- Sećam se da je tad bilo veoma hladno, te se brava na automobilu Dušana Spasojevića zaledila. To ga je mnogo iznerviralo, pa je nožem rasekao platneni krov svog kabrioleta i tako ušao u vozilo - priseća se.

Priča o "pljačkašima džentlmenima" - Brunu Sulaku i Leskovčaninu Stivu, koji su obijali zlatare u Parizu i prestrašene radnice obasipali ružama, pokrenula je serijal posvećen beogradskim žestokim momcima. Saznavši neke detalje, promenio je mišljenje o nekima od njih.

GIŠKINA SESTRA MU OTVORILA OČI

- Rođena sestra Đorđa Božovića Giške prvi put je pred kamerama opisala bratovljem život i rekla da on nije bio nevinašce, ali da je pre svega bio veliki Srbin. Tad sam sagledao stvari i formirao mišljenje o Giški od onog koje sad dotad imao - priča autor "Dosijea".

Printskrin: Youtube/RUDAR 7, Telegraf

Iako pliva po opasnom terenu, Lekić nije imao većih problema, a povremene pretnje nisu ga uplašile. Nekoliko puta imao je i susrete sa akterima svojih priča, ali se sve završavalo mirno.

SRETAO JE AKTERE SVOJIH EMISIJA

- Tokom snimanja rekonstrukcije događaja u selu u blizini Požarevca radove je iza ćoška mirno posmatrao čovek koji je to počinio. Takođe, u Beogradu nam je prišao ubica mladića o kojem smo pravili emisiju, jer je prepoznao svojih ruku delo - kaže Lekić.

Daljinac

(Telegraf.rs/TVNovosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA