Uhapšen predsednik opštine Alibunar: Oštetio budžet države, Vojvodine i te opštine

U zatvoru je bio dva puta

  • 8

Policija u Pančevu, u saradnji sa Višim tužilaštvom u tom gradu, uhapsila je P. B. (49) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

Nije se opametio: Pobegao iz doma, pa porušio groblje u Pančevu, a prošle godine je uradio mnogo goru stvar!

Osnovano se sumnja da je P. B. u toku 2015. godine, u svojstvu odgovornog lica opštine Alibunar nadležnog za donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, propustio da donese odluku i time onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Time je osumnjičeni oštetio budžet Srbije, Vojvodine i opštine Alibunar za 247.295.928 dinara, odnosno pribavio protivpravnu imovinsku korist poljoprivrednim proizvođačima koji su bez pravnog osnova i nadoknade obradili državno poljoprivredno zemljište što je vredelo 58.148.250 dinara.

Foto: Profimedia/Cultura RF

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kako javlja B92 u stvari je reč o predsedniku Alibunara Predragu Beliću, čije se ime pominjalo i u slučaju ubistva novinara Milana Pantića.

On je, kako piše B92, bio hapšen u akciji Sablja zbog dilovanja droge i iznuda. U zatvoru je bio dva puta, što stoji i u evidenciji Opštinskog javnog tužilaštva u Pančevu.

Protiv njega je četiri puta vođeni postupci zbog nezakonitog držanja oružja i municije, ali nijednom nije osuđen, jer su postupci obustavljani zbog zastarelosti.

Dva puta je bio u zatvoru, nakon dve pravnosnažne presude zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    18. decembar 2017 | 20:06

    Kada je on toliko oštetio državu kao čelnik male opštine , kolika li je ta cifra kod predsednika većih zajednica , na primer Beograda ? Mislim da je ispao žrtveno jagnje , odnosno žrtveni ovan .

  • Don

    18. decembar 2017 | 19:23

    Ja ne znam sta se do sad cekAlo...hapsi daljeeeee

  • Pedja

    18. decembar 2017 | 20:02

    Jel ima jedan posten????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA