• 7

Ovo je policajac koji je ubijen kod Požarevca: Bio je privržen porodici, voleo je svoj posao i konje (FOTO)

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je ušla u kuću, D. Ž. je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije

  • 7

Policajac Srđan Petrović (42) ubijen je na službenom zadatku u selu Bare kod Požarevca. Petrović je zadobio teške povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici.

Ubijen policajac kod Požarevca: Muškarac ga izrešetao automatskom puškom tokom hapšenja

Srđan je inače rođen u Kruševcu, a radio je i živeo u Požarevcu. Srednju školu završio je u Sremskoj Kamenici, a fakultet u Novom Sadu.

Petrović je bio oženjen, a veliku ljubav gajio je prema konjima, čak je i učestvovao u konjičkim igrama gde je bio i nagrađivan.

Podsetimo, D.Ž. (69) je u policajaca Petrovića ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana. Meštani su rekli da se incident dogodio u ranim jutarnjim časovima.

- D.Ž. se posvađao sa zetom koji je pobegao od kuće i pozvao policiju. Inače u toj kući je stanovao sa ćerkom, zetom i dve unuke. Bilo je strašno, policija nam je još u selu - ispričali su šokirani meštani sela Bare kod Požarevca.

Foto; Facebook/Srdjan Petrovic

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je ušla u kuću, D. Ž. je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije.

Prema rečima Miomira Vojinovića, člana Predsedništva Nezavisnog sindikata policije i predsednika KC Požarevac kome je i pokojni Petrović kao član sindikata pripadao, reč je o dobrom čoveku, kolegi i uzornom policajcu.

Nezavisni sindikat policije ovom prilikom izjavljuje saučešće porodici preminulog kolege.

- Apelujemo da se bar oštrijom kaznenom politikom pokuša stati na put ubijanju i napadima na pripadnike policije. Iako to neće vratiti našeg kolegu, niti nadoknaditi njegov gubitak porodici, ne želimo ni ovog puta da izostavimo apel celom društvu da, umesto čestih neutemeljenih napada i obrušavanja na policiju, pruži podršku policajcima koji rizikuju svoje živote da bi zaštitili građane - navodi se u saopštenju Sindikata.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • BAKI

    Uvek moras krajnje oprezno intervenistai kad dodjes u takvoj situaciji kolega je bio opusten i neorazan sa covekom koji je psiho a uz sebe ima automadsko oruzije! Zalost tuga saucasce poridici!

  • Žao mi je

    Pocivaj u miru, neka ti Bog podari mir dusi! Saucesce porodici! Izgubiti život bez veze žalost i tuga.

  • Ja

    Neznam kolegu ali iskreno delim bol sa porodicom a ubica je zasluženo dobio šta treba pohvala za SAJ.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima