Čudo u Aleksincu na Svetog Nikolu! Vatrogasci otkrili kakav je junak dečak koji je preživeo pad u bunar od 18 metara (FOTO)

Dečak je, na sreću, dobio samo prelom ključne kosti

  • 6

Lazar S. (11) iz Aleksinca slomio je samo ključnu kost iako je pao u bunar dubok 18 metara. Mališana je izvukao vatrogasac Blagota Kažić rizikujući svoj život jer je tokom spasilačke misije na obojicu padalo kamenje iz ruševnih zidova.

Drama u Aleksincu: Dečak (11) upao u bunar dubok 18 metara!

Na sreću u bunaru nije bilo otrovnih gasova što je veoma česta pojava, jer bi se u suprotnom dečak ugušio za dvadesetak sekundi.

Nesreća se dogodila u ponedeljak oko 22 sata u aleksinačkom naselju Potkovica dok je dečakova majka Jelena bila na slavi Sveti Nikola kod svog brata od tetke.

- Lazar je izašao da se poigra sa ostalom decom ispred kuće jer mu je bilo dosadno na slavi. Posle par minuta moj sestrić je uleteo i kazao da je upao u rupu. Istrčala sam napolje i shvatila da se ne radi o rupi već o bunaru... Zavrištala sam, ali sam ipak bila dovoljno prisebna da pozovem vatrogasce.

Ono što sam preživljavala dok su ga izvlačili ne bih nikome poželela. Zahvalna sam vatrogascima što su ga spasili a najviše Bogu koji mi je sina čudom sačuvao – priča Jelena.

Foto: Telegraf

Njen brat od strica Miodrag Vasić prvi je počeo spasilačku akciju.

- Dotrčao sam do bunara, čuo sam samo krkljanje na dnu pa sam odmah spustio konopac. Priskočile su i komšije pa smo i lampu privezali da bi vatrogasci mogli odmah da krenu sa spašavanjem – opisuje Vasić spasavanje mališana.

Za Lazarev spas najzaslužniji je vatrogasac Blagota Kažić koji je sa kolegama za samo tri minuta stigao od centra Aleksinca do Potkovice.

-  Laknulo mi je kada mi je dete iz bunara odgovorilo da me čuje. Iako protokol nalaže da upotrebimo i opremu zarad naše sigurnosti, za to nije bilo vremena pa sam odmah počeo da se spuštam ka mališanu. Bodrio sam ga rečima: " Ne brini, došli su čika vatrogasci, sve će biti dobro."

A i on je bio junak, nije plakao, rekao mi je da ga bole kičma i leđa pa sam ga pažljivo vezao konopcem pre nego što sam kolegama dao znak da počnu sa izvlačenjem. Bili smo negde na sredini kada se odronio kamen iz zida, na sreću, njega je promašio ali je mene pogodio u glavu. Mi vatrogasci smo tvrdoglavi, tako da nisam imao posledica - šalio se na svoj račun Kažić.

Foto: Telegraf

Mališana je dočekao Kažićev kolega Darko Mitić kome je ovo bila prva akcija ovakve vrste.

-  Vatrogascima sam se pridružio pre četiri godine, ovo mi je prvi tako osetljiv zadatak. Hteo sam ja da se spustim u bunar ali kolega Kažić je ipak iskusniji pa me je zaustavio – kazao je Mitić.

Kako kažu meštani, bunar koji se nalazi tik uz ulicu bio je pokriven samo plehom. S obzirom na to da je u vlasništvu komunalnog preduzeća, juče je po nalogu opštinskih službi na otvor postavljena betonska ploča.   

Lazar se od zadobijenih povreda oporavlja na Dečjoj klinici u Nišu.

- Dečak je zadobio prelom ključne kosti, skener glave i ultrazvuk abdomena su uredni, ugruvan je dosta i ima oguljotine po telu. Međutim, komunikativan je i nije vitalno ugrožen – saopštio je Zoran Marjanović, dežurni hirurg u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    21. decembar 2017 | 08:14

    Bravo VATROGASCI

  • Laza

    21. decembar 2017 | 08:56

    Bravo opstino kada ste čekali da se neko povredi pa da obezbedite taj bunar! Sigurno je bila ogromna investicija dva džaka cementa... Zbog takvih i propadamo! A mališi želim svu sreću

  • ati

    21. decembar 2017 | 08:33

    Momentalno odlikovati vatrogasca. Zelim puno srece i sve zelje da mu ispuni , bravo vatrogasci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA