• 7

Brat srpskih košarkašica Dabović osuđen na 6 godina zatvora: Pravosnažna presuda za učešće u trgovini kokainom

Evo šta je izjavio u završnoj reči

  • 7

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest godina zatvora Milana Dabovića, brata košarkašica Milice i Ane Dabović zbog učešća u trgovini kokainom.

Dabović kukao na suđenju: Kriv sam jer sam mislio da imam prijatelja

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, odbijene su kao neosnovane sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Dabović u julu osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u poromet opojnih droga.

Pravosnažnom odlukom oduzeto mu je i oko 2 kilograma kokaina koji je kod njega pronađen prilikom hapšenja 16. septembra 2016. godine na Brankovom mostu u Beogradu, od kada se nalazi u pritvoru.

- Dabović osuđen jer je 16. septembra 2016. godine, u Beogradu, na Brankovom mostu, neovlašćeno radi prodaje držao supstancu koja je proglašena za opojnu drogu i to kokain hidrohlorid ukupne neto mase 2.003.48 grama, upakovan u dva PVC paketa - navodi se u presudi.

Foto: Facebook/Milan Dabović

U obrazloženju svoje odluke, Apelacioni sud je ukazao da je prvostepeni sud pravilno utvrdio i cenio sve okolnosti.

- Kao olakšavajuće okolnosti za Dabovića imao je u vidu je njegov raniji život i porodične prilike, te je ceneći jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra i stepen krivice okrivljenog, u odsustvu otežavajućih okolnosti, pravilno okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest godina - zaključio je Apelacioni sud.

Tokom suđenja i u završnoj reči Dabović je negirao vezu sa drogam, navodeći da je "kriv što je mislio da ima prijatelja", ali sud njegovu odbranu nije prihvatio.

Daljinac

(Telegraf.rs / tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima