• 7
 ≫ 

Brat srpskih košarkašica Dabović osuđen na 6 godina zatvora: Pravosnažna presuda za učešće u trgovini kokainom

 ≫ 

Evo šta je izjavio u završnoj reči

  • 7
Ana Milica Milan Dabović

Foto: Facebook/Milan Dabović

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest godina zatvora Milana Dabovića, brata košarkašica Milice i Ane Dabović zbog učešća u trgovini kokainom.

Dabović kukao na suđenju: Kriv sam jer sam mislio da imam prijatelja

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, odbijene su kao neosnovane sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Dabović u julu osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u poromet opojnih droga.

Pravosnažnom odlukom oduzeto mu je i oko 2 kilograma kokaina koji je kod njega pronađen prilikom hapšenja 16. septembra 2016. godine na Brankovom mostu u Beogradu, od kada se nalazi u pritvoru.

- Dabović osuđen jer je 16. septembra 2016. godine, u Beogradu, na Brankovom mostu, neovlašćeno radi prodaje držao supstancu koja je proglašena za opojnu drogu i to kokain hidrohlorid ukupne neto mase 2.003.48 grama, upakovan u dva PVC paketa - navodi se u presudi.

Foto: Facebook/Milan Dabović

U obrazloženju svoje odluke, Apelacioni sud je ukazao da je prvostepeni sud pravilno utvrdio i cenio sve okolnosti.

- Kao olakšavajuće okolnosti za Dabovića imao je u vidu je njegov raniji život i porodične prilike, te je ceneći jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra i stepen krivice okrivljenog, u odsustvu otežavajućih okolnosti, pravilno okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest godina - zaključio je Apelacioni sud.

Tokom suđenja i u završnoj reči Dabović je negirao vezu sa drogam, navodeći da je "kriv što je mislio da ima prijatelja", ali sud njegovu odbranu nije prihvatio.

Daljinac

(Telegraf.rs / tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima