Istovremeno oslobođen i osuđen: Posle pet godina odlučeno da nije izvršio dvostruko ubistvo ispred splava Amsterdam

Ipak će provesti šest meseci u zatvoru zbog nošenja oružja bez dozvole

  • 2

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marka Ðorđevića od optužbi za pokušaj dvostrukog ubistva 8. januara 2012. ispred splava "Amsterdam" u Beogradu, i istovremeno ga osudio na šest meseci zatvora i 50.000 dinara, zbog držanja municije bez dozvole.

Čumetov brat nije reketirao biznismena: Pravosnažno oslobođen posle 15 godina

Ðorđević je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi za pokušaj ubistva Milomira Markovića i Danijela Lekića kao i za nedozvoljeno nošenje pištolja.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu od septembra prošle godine.

Prema presudi, koja je objavljena na sajtu suda, Ðordević je osuđen jer je 11. januara 2012. godine u stanu u Beogradu, neovlašćeno držao municiju - 17 metaka, koju je prethodno neovlašćeno nabavio.

- Po nalaženju Apelacionog suda, u pogledu izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju u sticanju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja držanja, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih naprava, pravilno je prvostepeni sud našao da nije dokazano da je okrivljeni izvršio navedena krivična dela - navodi se u odluci.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrac

    4. januar 2018 | 16:44

    To je nase sudstvo

  • danili

    5. januar 2018 | 16:37

    Pa sta onda logicno reci . Pet godina ste maltretirali nevinog coveka i umesto da mu se bar izvinete castite ga sa sest meseci i pedeset hiljada kazne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA