≫ 

Detalji ostanka na slobodi osumnjičenog za požar u gimnaziji i posle "talačke krize" 2017. i pokušaja ubistva iz 2014. godine (FOTO)

Za N. G. je bila raspisana poternica, on je, posle pokušaja ubistva, pobegao iz kućnog pritvora i negde se krio do 2017. godine i "talačke krize"

  • 9

Pošto je iz više izvora potvrđena nezvanična informacija da je osumnjičeni za paljenje Prve kragujevačke gimnazije isti čovek koga policija tereti za "talačku krizu" iz jula 2017. i pokušaj ubistva iz 2014. godine, postavlja se pitanje - kako je ovaj čovek bio na slobodi?

Direktorka kragujevačke gimnazije u suzama na zgarištu škole posle požara: Uništeno je neprocenjivo - istorija (FOTO)

Zbog sumnje za podmetanje požara u gimnaziji, policija je juče uhapsila N. G. (36). U Osnovnom javnom tužilaštvu, u čijoj je nadležnosti ovaj slučaj - teško delo protiv opšte sigurnosti, kažu da ne mogu pre saslušanja osumnjičenog bilo šta da komentarišu.

Saslušanje je u toku i tek nakon toga će biti odlučeno hoće li N. G. dobiti pritvor, odnosno hoće li mu biti određeno zadržavanje.

Foto: Telegraf

UZROK PALJENJA GIMNAZIJE - BRZA HRANA?

Motiv zbog kog se sumnja da je N. G. zapalio gimnaziju po svoj prilici datira iz 2012. i 2013. godine kada je u podrumu zdanja držao restoran brze hrane koji je propao.

- On je mnogo novca dao za adaptaciju - instalacija, podova, ali je sa školom potpisao ugovor da sve što bude uložio u prostor po prestanku ili raskidu ugovora ostaje školi bez nadoknade. Kada je posao počeo da propada, N. G. je od škole tražio smanjenje, "prebijanje" dela mesečne zakupnine na ime sredstava uloženih za adaptaciju prostora. Čak se zbog toga i obraćao medijima tvrdeći da je prevaren - kaže sagovornik Telegrafa dobro upućen u slučaj.

Foto: Telegraf

Insinuacije da je škola obmanula N. G. demantovala je te 2013. direktorka Prve gimnazije, Slavica Marković.

- Bez obzira što obaveze regulisane ugovorom nije izmirio, nismo bili inicijatori raskidanja ugovora, već je on svojevoljno odlučio da prestane sa radom, zato što po njegovim rečima nije imao nikakvu dobit - navela je tada Slavica Marković.

U Kragujevcu se pričalo da se N. G. u to vreme mnogo zadužio i počeo da grca pod teretom obaveza koje nije mogao da izmiri.

Foto: Telegraf

POKUŠAJ UBISTVA IZ 2014. GODINE

Ni godinu dana kasnije policija saopštava da je uhapšen N. G. zbog pokušaja ubistva u širem centru grada, u lokalnoj kafani.

- Kragujevačka kriminalistička policija odredila je meru zadržavanja N. G. (33) iz Kragujevca zbog sumnje da je pokušao ubistvo. On se tereti da je 16. juna 2014. godine oko 23 časa u Kragujevcu iz neposredne blizine vatrenim oružjem, jednim projektilom pogodio H. R. (39) iz Kragujevca u predelu stomaka - saopštila je tada policija.

Foto: Telegraf

Pitanje je kako je nakon pokušaja ubistva iz 2014. ovaj čovek bio na slobodi do jula 2017. kada se dogodila takozvana "talačka kriza". U Višem tužilaštvu kažu da je postupak za ovo krivično delo bio u toku, a N. G. tada nije bio na slobodi nego u kućnom pritvoru. Kako se našao na slobodi, odgovor daje policijsko saopštenje iz jula 2017. u vreme "talačke krize". U tom saopštenju navodi se da je za N. G. bila raspisana poternica, što znači da je on pobegao iz kućnog pritvora i negde se krio do 2017.

TALAČKA KRIZA IZ 2017.

- Tridesetšestogodišnji mladić za kojim je raspisana poternica danas je obavestio Policijsku upravu u Kragujevcu da želi da se preda, međutim nakon toga je odustao i sa jednim osamnaestogodišnjakom i još jednim maloletnim mladićem koji su se, po svemu sudeći, solidarisali sa njim, zatvorio se u podrumu zgrade i ne želi da se preda - saopštila je policija 12. jula prošle godine.

Foto: Telegraf

N. G. je čak 30 sati bio zabarikadiran u podrumu zgrade u naselju Bubanj, naoružan automatskom puškom i bombama. Isto pitanje se postavlja ponovo- kako je i nakon "talačke krize" ovaj čovek opet bio slobodan i juče uhapšen pod sumnjom da da zapali gimnaziju.

Više javno tužilaštvo, zaduženo za ovaj slučaj, podiglo je optužnicu, ali Viši sud još nije potvrdio tu optužnicu, kažu u Višem javnom tužilaštvu. Tako se N. G. opet našao na slobodi.

Daljinac

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA