≫ 

Povratak SRPSKIH PANTERA na velika vrata: Zbog jednog detalja sumnja se da su ponovo u igri (FOTO)

Na sigurnosnim kamerama vidi se da pljačkaš koji je ukrao dragocenosti razbija vitrinu i uzima nakit, stavlja ga u džep, a onda se u društvu saučesnika, koji ga je pokrivao, umešao među ostale posetioce

  • 7

Italijanska policija sumnja da su srpski "panteri" počeli ponovo da rade i trenutno istražuju da li oni stoje iza spektakularne pljačke nakita, vrednog tri i po miliona evra, s izložbe u Duždevoj palati u Veneciji.

PALA ALBANSKA BANDA U AKCIJI ROBIN HUD: Izveli su 49 pljački, a "krali su da bi davali siromašnima"

Dvojica pljačkaša ukrala su 3. januara, oko 10 sati, iz oklopnog kovčega broš od desetokaratnog dijamanta, vredan oko milion i po evra i par naušnica sa dijamantima i rubinima, vrednih oko dva miliona evra.

Sve se odigralo na dan zatvaranja izložbe "Treća lica Mughala i Maharaje", a lopovi nisu imali mnogo posla. Na sigurnosnim kamerama vidi se da pljačkaš koji je ukrao dragocenosti razbija vitrinu i uzima nakit, stavlja ga u džep, a onda se u društvu saučesnika, koji ga je pokrivao, umešao među ostale posetioce.

Pljačkaši su imali minut da izađu iz palate pre nego što se ogalsio alarm, povezan sa sedištem policije u Veneciji. Pristupi zgradi bili su odmah blokirani, a posetioci nisu mogli da uđu unutra.

Foto: Italijanska policija

Uzalud, jer kada je policija stigla, zatekla je prazne kovčege sa nakitom.

Na izložbi, koja je otvorena u septembru, moglo se videti 270 dragulja iz kolekcije šeika El Tanija, člana katarske kraljevske porodice. Kolekcija je sadržala i drago kamenje, dijamante, žad i indijske artefakte stare pet vekova.

Inspektori sumnjaju na srpske kriminalce jer su u rabnijim pljačkama dragocenosti uzete na isti način.

Foto: Italijanska policija

Bazirali su pažnju na tehniku pljačke i sumnjaju da su pljačkaši deo bande koja se bori za prevlast u Veneciji. Uporedili su snimke iz 2016. u prodavnici "Goldsmit Tokatzian" u hotelu "Cipriani", u kojima su se dogodile dve pljačke.

U prvoj je ukraden sat vredan preko 100.000 evra. Mesec dana kasnije, na isti način, lopovi su obili staklene vitrine u kojima su se nalazili broševi, minđuše i ogrlice, vredne oko 70.000 evra.

Foto: Tanjug/AP/The Al Thani Collection

Sumnja se da je 2016. grupa Srba, povezana sa novom bandom "Blek panteri", tokom sajma "Vičenca Oro", ukrala dijamante i zlato u vrednosti milion evra. Uhapšeni su dva dana kasnije, a dva saučesnika posle nekoliko meseci.

Istragom su obuhvaćeni snimci bande Srba koji godinama pljačka u Evropi. Grupa od 30 policajaca, koji rade na slučaju se sastoji od muškaraca, koji su podeljeni u tri tima - mobilni, centralni operativni i forenzički. Napravljen je spisak potencijalnih osumnjičenih i proverava se da li su bili u gradu u poslednja četiri meseca, koliko je trajala izložba.

Foto: Tanjug/AP/The Al Thani Collection

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    10. januar 2018 | 02:39

    Ovi majistori ne idu ispod milion, kriminalci jesu ali momcima svaka cast za mnoge poduhvate, hrabrost i originalnost.

  • SRBIN

    10. januar 2018 | 18:13

    U zdravlju trosili pare.a kralju to nije nista kap u moru.a i osigurano je.

  • Vlada

    9. januar 2018 | 12:27

    Mladen lazarevic se normalno krece u nisu sa dva telohranitelja i blindiranim mercedesom. Zasto ga ne uhapse posto je na crvenoj poternici interpola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA