≫ 

Uhapšen Šaranović zbog sumnje da je ubio advokata Zreleca

Osumnjičeni je uhapšen po poternici Višeg suda u Beogradu i biće sproveden u Centralni zatvor u Beogradu

  • 0

Policija je nedaleko od Zrenjanina uhapsila Vladimira Šaranovića (41) zbog sumnje da je decembra 2015. godine ubio advokata Vladimira Zreleca.

Saslušana policajka koja je bila u kolima sa pripadnikom kavačkog klana: Tužilaštvo traži pritvor

Osumnjičeni je uhapšen po poternici Višeg suda u Beogradu i biće sproveden u Centralni zatvor u Beogradu, saopštio je MUP, a prenosi RTS.

Podsetimo, Vladimir Zrelec, poznati beogradski advokat, upucan je u blizini Hrama Svetog Save na Vračaru, 1. decembra 2015. godine, piše blic.rs. Na njega je ispaljeno više hitaca iz vozila u pokretu. On je posle ranjavanja prebačen u Urgentni centar, gde je preživeo prve operacije uprkos teškim povredama. Advokat je, ipak, preminuo 24 dana kasnije.

Foto: Facebook

Policija je na tragu Vladimiru Šaranoviću bila od novembra prošle godine, kada je u velikoj akciji opkolila zgradu u kojoj je živeo na Kanarevom brdu. Ipak, osumnjičeni je uspeo da pobegne, pa je umesto njega uhapšena njegova supruga Nataša. Ona se sumnjiči za dilovanje marihuane, koja je nađena u njihovom zajedničkom stanu. Nataša je negirala da je droga njena, rekavši da nije ni znala da se nalazi u stanu.

UBISTVO ADVOKATA RETKOST

Ubistvo advokata izuzetno je retko u Srbiji, zbog čega je podiglo veliku prašinu u javnosti i izazvalo oštre reakcije predstavnika advokature.

Motiv ubistva Zreleca do danas je nepoznat, a najčešće se govori o dva scenarija: advokat je pao kao žrtva sukoba porodica Bojović i Šaranović ili je ubijen zbog duga prema Slobodanu Šaranoviću, kog je zastupao u postupcima za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

RAT PORODICA TRAJE SKORO DECENIJU

Rat dve porodice - Šaranović i Bojović - traje još od 2009. godine, i u njemu je do sada zabeleženo najmanje 10 žrtava. Počeo je nestankom (pretpostavlja se ubistvom) Slobodana Radonjića, kumčeta Branislava Brane Šaranovića, jednog od dvojice ozloglašene braće - kraljeva balkanskog podzemlja.

Foto: MUP Srbije

Radonjić je, prema nezvaničnim informacijama, poslednji put viđen sa ljudima bliskim Luki Bojoviću. Kada je Radonjićev otac zamolio Šaranovića da mu pomogne da pronađe sina, ubijen je i Branislav. Ubistva i ranjavanja otad su se samo nizala, a poslednje se dogodilo prošle godine, kada je ispred svoje kuće u naselju kod Budve ubijen Slobodan Šaranović.

Sa ovim obračunom povezuje se i ubistvo brata Saše Cvetanovića Pit Bula, okrivljenog za ubistvo Nikole, brata Luke Bojovića, po naredbi Slobodana Šaranovića.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA