Policajka koja je bila u kolima sa ubijenim članom kavačkog klana opisala svaki sekund rafalne paljbe: Otkrila je i zašto je bacila pištolj

Išla sam bez ikakvog cilja, lutala i kada sam odmakla dve ulice odatle skontala sam da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner

  • 24
Davorin Baltic, policajka

Foto: MUP Srbije, Milena Djordjevic

Marija N. (30), policajka iz Policijske stanice Vračar, koja je bila u automobilu sa Davorinom Baltićem (41), bliskog kavačkom klanu, koji je likvidiran 1. januara ispred zgrade na Vračaru, ispričala je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu da ni sama ne zna zašto je uzela pištolj i bacila ga u kontejner. 

Saslušana policajka koja je bila u kolima sa pripadnikom kavačkog klana: Tužilaštvo traži pritvor

Ona je ispričala da joj je kum Davorin Baltić kada je počela rafalna paljba rekao: "Daj mi pištolj iz vrata".

- Bila sam u šoku, nisam mu dala oružje, a ni sama ne znam zašto sam posle uzela pištolj i bacila ga u kontejner.

Marija N. je na saslušanju rekla kako je 1. januara trebalo smenu započne u 22 sata. Na saslušanju je, prema pisanju Blica, ispričala da je prethodno srela kuma, te da ju je povezao do stanice, kada je starešinama rekla da ide do kuće da se presvuče i da će se odmah pridružiti kolegama na terenu.

Foto: Shutterstock

Baltić ju je odvezao do njenog stana, gde se presvukla u uniformu. Kako je njen teren u blizini zgrade u kojoj je Baltić živeo sa porodicom, on joj je predložio da svrati do njih i da kumi, njegovoj ženi čestita Novu godinu. Pristala je da svrati na minut do kume, sa kojom je išla u školu. 

- Kada smo ulazili u garažu, počela je rafalna paljba. Uspeli smo da uđemo u garažu, a paljba je nastavljena. Kum mi je rekao da mu dam oružje iz suvozačevih vrata. Bila sam u šoku, mislila sam da će me ubiti, nisam bila u stanju da bilo šta uradim, čak ni da vrištim. Ništa nisam videla, ni koliko njih puca. Samo sam sa svoje strane videla siluetu - ispričala je Marija N. na saslušanju.

Kada je prestala paljba, videla je da je Baltić mrtav, a iz mera predostrožnostu, pre izlaska iz kola, htela je da izvadi službeni pištolj. Zbog stresa nije uspela da otkopča jaknu, koja je bila preko opasača.

Foto: MUP, Wikipedia/Niels Noordhoek

- Ni sama ne znam zašto sam tada uzela pištolj iz suvozačevih vrata. Izašla sam iz kola, i uspela nekako da odem do kuminih vrata i njoj i kumovoj majci ispričam šta se desilo. Nije bilo signala na mobilnom, pokušavala sam da pozovem načelnika. Kada sam izašla iz zgrade i dalje nisam znala za sebe. Uspela sam da dobijen načelnika i ispričam mu šta se desilo. Išla sam bez ikakvog cilja, lutala i kada sam odmakla dve ulice odatle skontala sam da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner - ispričala je ona.

Odmah se, navodno, vratila u garažu gde su već bile pristigle njene kolege kojima je sve ispričala i pokazala gde je bacila pištolj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ветеран

    10. januar 2018 | 05:30

    Под претпоставком да је, све наведено тачно, па чак и да је полицајка чиста, она није за полицију. Или је веома лоше прошла обуку, или једноставно је Бог није створио за тај посао.

  • Blade

    10. januar 2018 | 06:00

    Pa kad u ovoj drzavi sve preko veze,nije bitno da li si za ovu sluzbu bitno je da imas nekoga da te ,,ugura" u uniformu. Gledam kod mene u gradu,sve neke fejsbuk smizle policajke,misle da je zivot film i da su bogom date zbog veza i vezica.. Sramota!!

  • Nikola

    10. januar 2018 | 00:41

    Koleginice, krajnje neprofesionalno!!! Mi kritikujemo kad se desi razbojnistvo kad radnice zovu prvo gazdu pa policiju, tako isto i vi, umesto dezurnu sluzbu vi uvece zovete nacelnika....takva vrsta poziva odlaze hvatanje izvrsilaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA