≫ 

Kertes, Knežević i Ivković oslobođeni optužbi za zloupotrebu položaja

Kertesa je tužilaštvo teretilo da je Kneževićku i Ivkovića podstrekavao na zloupotrebu položaja

  • 10

Živka Knežević i Branislav Ivković oslobođeni su danas pred Višim sudom u Beogradu da su zloupotrebili službeni položaj i 20. januara 1998. godine dodelili nezakonito stan Mihalju Kertesu.

POTVRĐENO: Kertes oslobođen za iznošenje para na Kipar

Istom prvostepenom odlukom oslobođen je Mihalj Kertes koga je tužilaštvo teretilo da je Kneževićku i Ivkovića podstrekavao na zloupotrebu položaja.

U višem sudu u Beorgadu danas je okončan maratonski proces protiv optuženih za nezakonito prisvajanje državnih stanova 2000. godine. Izrečena je presuda protiv troje optuženih. Oni su oslobođeni optužbi.

Tokom obrazloženja oslobađajuće presude, sudija je istakla da tužilac nije dokazao da je Kertes neovlašćeno dobio stan u Ulici beogradskog bataljiona iako je već posedovao stanove u Bačkoj Topoli i u Beorgadu, u Trešnjevačkoj ulici.

Ona je istakla da je stan u Bačkoj Topoli Kertes poklonio, nakon čega je prešao da živi u stan u Trešnjevačkoj ulici.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

- Međutim, procenjeno je da taj stan nije uslovan i bezbedonosno siguran za Kertesa, pa mu je tadašnja vlada dodelila stan u Ulici beogradskog bataljona - rečeno je prilikom izricanja presude.

Kertes se teretio da je Ivakovića, koji je bio predsednik vladine Komisije za dodelu stanova i Živkovićevu, kao člana te Komisije, podstrekavao da mu dodele stan iako prema zakonu za to nije ispunjavao uslove, jer je već bio vlasnik otkupljenih stanova.

Tužilaštvo je, ranije, u završnoj reči predložilo sudu da ih osudi po zakonu, ne precizirajući visinu kazne koju traži, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbi.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Drugi deo procesa u ovom slučaju, kojim je obuhvaćena i supruga nekadašnjeg predsednika SRJ Mirjana Marković, razdvojen je i nastaviće se 22. februara saslušanjem svedoka.

Što se tiče Mirjane Marković, njoj se zbog bekstva sudi u odsustvu za krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja i za njom je raspisana međunarodna poternica.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    11. januar 2018 | 10:07

    Da nije smešno bilo bi žalosno jadna srbijo

  • Svasta

    11. januar 2018 | 10:46

    Naravno ! U ovoj banani drzavi to je jedino bilo moguce resenje,sad jos da im se plati naknada za maltretiranje i uznemiravanje i svi ''zadovoljni''

  • Pero

    11. januar 2018 | 10:45

    To je prava Srbija, ha ha ha ha........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA