≫ 

Carinik je rekao suvozaču da otvori kasetu. Bila je prazna, ali je Turčin mahnito stiskao servisnu knjižicu. Minut kasnije je uhapšen! (FOTO) (VIDEO)

Obojica su uglas rekli da nemaju ništa da prijave

  • 22

Carinici su 11. januara 2018. godine, oko 11 časova, na ulazu graničnog prelaza Batrovci, osujetili pokušaj prenosa neprijavljenih deviza i manje količine hašiša.

Hrvat je prošao kontrolu na Batrovcima, i dao gas da krene. Carinik je shvatio da se auto čudno čuje i odmah pozvao pojačanje! (FOTO)

Slučaj je otkriven kada su se za kontolu prijavila dva belgijska državljanina turske nacionalnosti, putujući u „mercedesu“ B klase belgijskih registarskih oznaka.

Foto: Uprava carina

Iako su obojica izjavila da nemaju ništa da prijave, ubrzo je u kaseti ispred suvozačevog sedišta otkrivena servisna knjižica puna novca.

U servisnoj knjižici nalazilo se ukupno 31.400 neprijavljenih evra, za koje je 52-godišnji vozač potvrdio da su njegovo vlasništvo. Zato mu je odmah vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Suvozač je sa sobom takođe nosio neprijavljene devize, ali u dozvoljenom iznosu od 10.000 evra. Carinici su daljim pregledom automobila ispod suvozačevog sedišta pronašli i kesu punu otpadaka, u kojoj se nalazio i zavežljaj sa 4 grama hašiša.

S obzirom na to da je reč o stranim državljanima, biće sproveden hitan prekršajni postupak, dok će droga biti predata u dalju nadležnost policije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoslav

    11. januar 2018 | 17:21

    A sto vole carinarnici da oduzmu tudji novac to je neverovatno sram vas bilo bre.lako moze da se ustanovi dali su zaradili ili ne ali vama lakse da capite odmah.

  • Zivojin

    11. januar 2018 | 16:42

    A sta ako je neko pošteno zaradio novac?? Odvijao od usta i nosi novac kući, a šta ako je neko u inostranstvu jeo paštetu, margarin, da bi nešto kupio u svoju zemlju odakle potiče a ovi mu uzeli novac sramota bre!!!

  • 0808

    11. januar 2018 | 18:30

    Da je imao sve po 500€, ne bi mu nista nasli... Indijanac nosi 30k€ u apoenima od 50€ i 100€....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA