Presuda lekarima odgovornim za smrt malog Radenka do kraja januara

Mali Radenko je prilikom pada 2. oktobra prošle godine polomio ruku, a posle šest dana je zbog komplikacija preminuo u Beogradu od sepse

  • 2

Presuda lekarima za smrt malog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice biće doneta do kraja januara. Saslušanje svedoka, uglavnim lekara i drugog medicinskog osoblja iz Opšte bolnice u Loznici, ovdašnjeg Doma zdravlja i Instituta za majku i dete iz Beograda, njih tridesetak, završeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici.

Za smrt malog Radenka osumnjičeni i lekari beogradskog Instituta za majku i dete: Istraga zbog nesavesnog lečenja se proširuje

Mali Radenko je prilikom pada 2. oktobra prošle godine polomio ruku, a posle šest dana je zbog komplikacija preminuo u Beogradu od sepse, zbog čega je pokrenuta istraga protiv lozničkog ortopeda Dobrivoja Bojanića, pedijatra iz Loznice, ali i specijalista Instituta za majku i dete iz Beograda.

Foto: novosti.rs, Ortoped Dobrivoje Dobranić

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz lozničke bolnice, protiv koga je Ministarstvo zdravlja podnelo kriviču prijavu zbog krivičnog dela protiv zdravlja ljudi, će do kraja meseca znati da li će mu biti oduzeta dozvola za rad.

- Zaista je ovo bio mukotrpan proces. Bilo je mnogo svedoka, saslušanja, izveštaja i veštačenja. Prvobitno je slučaj bio usmeren samo na lekare iz Loznice, ali je istraga proširena i na lekare Instituta za majku i dete. Nakon žalbi i saslušanja osumnjičeni lekari iz Beogradatražili su dodatna veštačenja. Ona su sada gotova i čim budemo imali uvid u njih, ovih dana privešćemo slučaj kraju. Vrlo moguće je da do kraja meseca bude donesena konačna presuda - rekao je za Informer tužilac iz Loznice Zoran Nestorović.

Foto: Facebook/Janko Spasenovic

Još uvek nije poznato šta su veštačenja u Loznici pokazala, ali svi se nadaju da su ovo poslednji dokazi i da će konačno svi lekari odgovorni za smrt malog Radenka biti kažnjeni.

- Najkrivlji je ortoped Dobrivoje Bojanić, ali i doktori u Institutu za majku i dete u Beogradu. Oni su se bavili rukom, a detetu je glava visila o koncu. I taj je konac i pukao, na kraju. Ja nisam stručnjak, nisam lekar, ali zašto mom detetu nije amputirana ruka čim smo stigli u Institut?! Očekujem da pravda bude zadovoljena, mada se često pitam koja pravda kad je dete pod zemljom - svojevremeno je za naš portal rekao otac malog Radenka, Milan Nikodinović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krzo

    20. januar 2018 | 19:07

    Red je da i lekari pocnu da odgovaraju za nemarnost na svom radnom mestu,pa nisu obicni gradjani zamorcici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA