Nebojša Stefanović: Nisam zadovoljan izrečenom kaznom za huligane iz Splita. Insistiraću da se istraga nastavi

Na osnovu informacija koje su mu bile dostupne sve ukazuje na to da se ne radi samo o tih pet pojedinaca

  • 28

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije zadovoljan dužinom zatvorske kazne koja je određena petorici huligana iz Splita koji su izazvali nerede na derbiju u decembru i dodao da je to odluka Tužilaštva i suda u čiji rad ne može da se meša.

Stefanović o krvavom derbiju: Kriminalci umešani u nerede, ne samo domaći već i iz regiona

- Trudim se da ne izlazim iz okvira onoga što je odgovornost mog posla. U odluke koje donose Tužilaštvo i sud ne mogu da se mešam. Da li sam zadovoljan da neko bude osuđen sa malim brojem meseci zatvora? Nisam, ali to je stvar koja je na samostalnim i nezavisnim pravosudnim organima - rekao je Stefanović novinarima nakon sastanka sa švajcarskom ministarkom unutrašnjih poslova Simonetom Somarugom.

On je dodao da se nada da će Tužilaštvo nastaviti istragu i da sagledavanje celokupnog događaja, a ne samo incidenta na stadionu, može da ukaže i na to kakvi su kriminalni klanovi bili upleteni i šta su bili njihovi interesi.

- To zavisi od Tužilaštva, ja ću insistirati da se istraga nastavi, jer smatram da samo hapšenjem ovih pet pojedinaca ona nije završena, to je moje mišljenje - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kaže, da na osnovu informacija koje su mu bile dostupne sve ukazuje na to da se ne radi samo o tih pet pojedinaca.

- Pogotovo što je ovo bio slučaj bez presedana gde je pet državljana druge zemlje došlo na naš stadion baš u trenutku kada su izazivali ovakva krivična dela, očigledno je da se iza toga nalazi nešto krupnije. Mi imamo neke informacije koje o tome govore, ali razumem i odluku Tužilaštva da u ovoj fazi završi istragu koja se odnosi na konkretna dela koja su tih pet lica počinila - rekao je Stefanović.

Pogledajte video-snimak šta kaže najbolji srpski sudija Mažić kako rešiti problem huligana:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hedona

    24. januar 2018 | 19:02

    Normalno da nije. Nebojša Stefanović je veliki borac za pravdu i zaista želi da smanji kriminal i korupciju u našoj državi.

  • Bojan

    24. januar 2018 | 15:34

    Nedopustivo blaga kazna za huligane.

  • Patar Pan

    24. januar 2018 | 16:53

    Podržavam odluku ministra! Ne može neko tek tako da dođe u Srbiju i da pravi neviđene skandale širokih razmera!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA