Skandal u Hitnoj pomoći: Tehničar i vozač krali od pacijenata koji su bili na samrti

Kako beogradski mediji saznaju, protiv njih dvojice u toku je istraga u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a na osnovu krivične prijave koju je protiv njih podnela policija

  • 27

Tragedija jedne Beograđanke, kojoj je umro suprug, pomogla je da se rasvetle krađe za koje se sumnjiče - vozač i tehničar Hitne pomoći!

Masovne i organizovane krađe delova pruge širom Srbije: Poslednji slučaj zabeležen je pre dva dana

Kako "Novosti" saznaju, protiv njih dvojice u toku je istraga u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a na osnovu krivične prijave koju je protiv njih podnela policija. Na teret im se stavlja da su pljačkali pacijente.

Kako je rečeno u Prvom tužilaštvu, prijava protiv njih dvojice je podneta nedavno, oni su i saslušani, a u toku je ispitivanje svedoka. Kada svi oni budu dali iskaze, tužilaštvo će doneti odluku u kom pravcu će teći dalji postupak.

Foto - ilustracija: Telegraf/ A. Nalbantjan

Mesecima je trajalo prikupljanje dokaza. Bitna karika u tom lancu bila je i Beograđanka kojoj je nestao nakit kada joj je preminuo muž.

Njenom suprugu je pozlilo i čovek je nažalost umro, uprkos lekarskoj pomoći. Žena je tek posle nekoliko dana primetila da joj fali zlatna burma. Ipak, nije htela nikoga da optuži, ni da sumnjiči, s obzirom na to da su joj u kuću došli ekipa Hitne pomoći, a onda i bliski ljudi koji su hteli da izjave saučešće.

- Bilo joj je suludo da je neko od njih opljačkao i to u trenutku dok joj umire muž - kaže izvor blizak istrazi.

Nekoliko nedelja posle porodičnog gubitka, stariju Beograđanku iznenadio je poziv iz policije. Pozvali su je da da izjavu, a u vezi sa izvesnim krađama s kojima su, kako se sumnja u tom trenutku, povezane osobe, koje rade u Hitnoj pomoći.

Foto: Telegraf

- Ona je tada ispričala kako je Hitna pomoć došla da reanimira njenog supruga, ali i kako je primetila da joj nedostaje zlatan nakit. Inspektori su je zamolili za diskreciju jer je istraga bila u toku - kaže sagovornik i dodaje da je sa doktorke koja je došla kao deo ekipe, ubrzo sklonjena svaka sumnja.

Kako list nezvanično saznaje, pripadnici MUP su budno motrili na sada osumnjičenog tehničara i vozača. Mesecima je trajala ta akcije policije, da bi posle završenog operativnog rada, konačno nedavno podigli krivične prijave.

Daljinac

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica

    27. januar 2018 | 19:00

    Sramno.

  • Niki

    27. januar 2018 | 22:19

    Sto se tice hitne pomoci u Novom Sadu,ogorcena sam,razocarana i povredjna koliko su nehumani koliko se doktor i tehnicar izivljavaju na bolesnom coveku na samrti tacnije mom ocu. Umirao je nisu hreli da ga prevezu u Sremsku Kamenicu. Kada su se smilovali posle pola sata sto su ga krvicki boli toboze da daju injekciju rane je odneo u grob po rukama zbog njih. Posle silnih molbi sedoae ga u hitnu ne daju da legne dok umire . nisu rotaciju ukljucili. Smejali su se nasem boku. Dosli su u Sremsku Kamenicu i izbacili ga napolju. Nisu usli unutra da kazu da ima hitan slucaj covek umire. Jako sam tuzna i razocarana. Sama sam trcala po kolica po doktore da prijavim na prijem da je dosao hitan slucaj. Moj tata je umro tog dana. Rane je odneo u grob zbog njih. Mene i dalje boli njihova nehumanost,hladnokrvost i bezobrazluk. Jos samo im je trebalo 40 minuta da dodju na lice mesta. Toliko o Novosadskoj hitnoj.

  • N

    28. januar 2018 | 00:02

    Znalo se za to i za vecu potrosnju goriva svih njihovih vozila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA