Carinici rutinski zaustavili auto, a kad su otvorili gepek nisu znali šta ih je snašlo: Putnici počeli da viču i bacaju stvari (FOTO)

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovor je bio da nemaju

  • 8

Carinici su, u saradnji sa Graničnom policijom, 4. februara 2018. godine, na ulazu graničnog prelaza Gradina sprečili krijumčarenje oko 200 grama zlatnog nakita.

Rekli su da nemaju šta da prijave, a onda je carinik video položaj njihovih ruku, i bilo mu je jasno da mora odmah da zove pojačanje (FOTO)

Prekršaj se dogodio kada je "ševrolet" nemačkih registarskih oznaka koji je vozio državljanin Turske u društvu saputnice, državljanke iste zemlje, stigao na carinsku kontrolu.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovor je bio da nemaju. Na ponovljeno pitanje da li imaju nešto od nakita, vozač je odgovorio da nema ništa osim dva prstena na ruci.

Foto: Uprava Carina

Međutim, carinici su ipak automobil odvojili radi detaljnog pregleda njegove unutrašnjosti i prtljaga.

I zaista, u prepunom gepeku "ševroleta", u fabričkoj šupljini za držanje alata, pronađen je neprijavljen nakit od žutog i belog zlata spakovan u kutije u ženskoj torbi.

Zaplenjeno je 17 komada nakita ukupne težine 184 grama, i to narukvica, lančića ogrlica i zlatnika, čija je vrednost procenjena na više od 500.000 dinara.

Foto: Uprava Carina

Putnici su se tokom kontrole ponašali nedolično - sve vreme su vikali, bacali svoje stvari i protestovali zbog pregleda automobila i prtljaga.

U video-snimku ispod pogledajte kako je policija na granici zaustavila kamion pun sredstava za smirenje:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Palica

    5. februar 2018 | 12:30

    A onda su zvali pojacanje. :)

  • dusko

    5. februar 2018 | 12:10

    Pa nisu pronasli 184 tone zlata. Svaki novokomponovani biznismen koji drzi do sebe ima zlatni lancic kojim se moze auto slepati.

  • k957

    5. februar 2018 | 17:04

    Ovde neznaš ko je gori dali carinici ili ovi što pišu Prolaze milioni a ovi sa 200 gr padaju Bravo i za jedne i za druge !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA