Imao je samo jedan zadatak posle koga je trebalo da nestane: Uhapšen bivši marinac u Beogradu, čuvala ga dva Srbina!

Bio pripadnik čuvenog "Tima6" koji je učestvovao u likvidaciji Osame Bin Ladena, a navodno je trebalo da učestvuje u atentatu!

  • 16

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u štek-stanu u Beogradu uhapšen Korbet D, bivši marinac. Rekao je da je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem i, na pitanje da li je on spremao atentat, istakao da ne sme da iznosi mnogo detalja. U pitanju je bivši pripadnik najelitnije američke vojne jedinice i čuvenog "Tima 6" koji je učestvovao u likvidaciji Osame Bin Ladena

Uhapsićemo dilere iz školskih dvorišta i one koji stoje iza Instagram profila "Droga Srbije": Stefanović pozvao celo društvo u borbu

- Policija je imala informacije o ovom licu koje je kod sebe imalo oružje sa izbrisanim brojem. To govori da je očigledno da se nešto dešavalo, ali više informacija ne mogu da iznosim - rekao je Stefanović.

Pripadnici MUP rade svoj posao i nadamo se da će doći do rezultata, dodao je on za TV Pink.

Priču o uhapšenom Amerikancu juče je objavio "Informer", navodeći da je u pitanju bivši pripadnik najelitnije američke vojne jedinice "Mornaričke foke" i da je punih 12 godina bio član čuvenog "Tima 6", koji okuplja samo najobučenije i najsurovije profesionalce. Službovao je, kako navode, u Siriji i Iraku, ali i u kriznim regionima Afrike i Južne Amerike.

Naime, "Tim 6" je učestvovao u likvidaciji Osame Bin Ladena u Pakistanu. 

List tvrdi da on danas radi u izraelskoj kompaniji koja se bavi obezbeđenjem, kao i da nadležni u policiji i tužilaštvu sumnjaju da je on u Srbiji planirao da obavi neko krupno ubistvo.

Foto: Tanjug / AP

O opasnim namerama uhapšenog Amerikanca tokom dosadašnje istrage prikupljeno je više dokaza.

Njega su, kako se dodaje, u Beogradu skrivala dvojica Srba koji su mu na crnom tržištu nabavili oružje, a u međusobnoj komunikaciji su govorili da je Korbet D. u glavni grad došao da obavi posao i da odmah nestane.

Srpska policija i bezbednosne službe do saznanja o Korbetu D. došle su preko svojih informatora iz podzemlja. Vlasti su dobile dojavu da su dvojica prestupnika kupili “čist pištolj” i da su pričali kako u “štek stanu” kriju Amerikanca koji treba da obavi neki veliki posao.

Odmah po dobijanju informacija pokrenuta je istraga i utvrđeno je da ta dvojica zaista međusobno komuniciraju o Amerikancu.

- Upali smo u stan i zaista tamo pronašli Korbeta D. Našli smo i pištolj CZ-99 sa izbrušenim brojevima, a na pištolju su bili njegovi DNK tragovi. Amerikanac i njegova dva pomagača Srbina su odmah uhapšeni - prenosi izvor iz vrha bezbednosnih službi,a objavljuje taj list.

Daljinac

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirislav

    6. februar 2018 | 15:17

    prosta stvar. osudi se na 40 godina robije. možda se onda seti

  • milojica

    6. februar 2018 | 18:47

    Ne celicite se i me dicite tkz bombom od vesti,nek ambasada samo kaze nasima sa cime da ga vrati dal biznis klasom ili privatnim avionom,i naravno izvinjenje zbog greske ..toliko.

  • Лицемер

    6. februar 2018 | 15:38

    Службовао у кризним регионима!? Свака војска на туђој територији а да није под мандатом УН, је агресорска војска. Наша служба не требала да га прати и лоцира његову мету која је вероватно неки криминалац а не овако аматерски да поступи. Сад га могу терети само за нелегално поседовање оружја. Чист аматеризам.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA