Uhapšen beli mag iz Sremske Mitrovice: Iznudio pola miliona evra

Sumnja se da je D.M. angažovao N.K. kome je ranije uz novčanu naknadu više puta navodno skidao crnu magiju, da zaplaši oštećenog muškarca koji je u D.M. imao veliko poverenje

  • 5

Policija je uhapsila belog maga D.M. (50) iz Sremske Mitrovice i N.K. (30) iz Sombora, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo iznuda na štetu Beograđanina (57), od kojeg su uz pretnje njemu i njegovoj porodici tražili 500.000 evra.

Ubio se policajac iz Arilja: Ispalio metak u glavu, pronađen u svom automobilu

Sumnja se da je D.M. angažovao N.K. kome je ranije uz novčanu naknadu više puta navodno skidao crnu magiju, da zaplaši oštećenog muškarca koji je u D.M. imao veliko poverenje.

Nakon što mu je dao instrukcije, uputio ga je da kupi nove brojeve za mobilne telefone i aparate, naveo imena dece i supruge i napisao mu SMS poruku koju će poslati oštećenom kako bi ga nagovorio da dođe do jednog manastira. Potom je N.K. tu poruku, po dogovoru sa D.M. poslao Beograđaninu, predstavljajući se kao monah koji je bolestan i ne može da priča.

Foto: Uprava Carina

Kada je oštećeni uoči Nove godine došao na dogovoreno mesto, N.K. mu je prišao, omamio ga elektrošokerom i uz pretnju pištoljem zahtevao isplatu 500.000 evra kako ne bi naudio njemu i njegovoj porodici.

Policija je prilikom pretresa stana N. K. pronašla oba predmeta, pa će protiv njega podneti krivičnu prijavu i za neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Akcija hapšenja izvedena je u koordinaciji i saradnji sa višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Somboru.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    10. februar 2018 | 09:25

    Dok ima ovaca koje daju pare , bice i magova i belih I crnih,sto je u stvari isto.Problem je u nama samima,znaci mi smo ti koji mora da ga resimo a ne kojekakve vracare.Ne postoji problem koji ne moze da se resi,odgovor je u nama samima a ne u vracarama.Ljudi manite se toga.

  • Ana

    10. februar 2018 | 08:54

    Jeli mozda on iz RS

  • zoran

    10. februar 2018 | 11:28

    Ha,ha,ha,pa zasto nisu pokusali kod mene?Prvo i prvo lepo bi se proveli,a drugo znaju prevaranti gde udarajugde je meko a gde tvrdo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA