Turčin je rekao srpskim carinicima da nema šta da prijavi, ali su njima bili sumnjivi njegovi džepovi. Našli su 56.000 razloga za zaplenu! (FOTO)

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, usledio je odgovor da nema

  • 4

Carinici su u saradnji sa policijom 12. februara 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, zaplenili neprijavljenih 56.000 evra koje je putnik krio u džepovima jakne.

Carinici rutinski zaustavili auto, a kad su otvorili gepek nisu znali šta ih je snašlo: Putnici počeli da viču i bacaju stvari (FOTO)

Prekršaj je otkriven kada je na red za carinsku kontrolu stigao automobil "kija sorento" nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke ka Turskoj putovao 62. godišnji turski državljanin.

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, usledio je odgovor da nema ništa osim ličnog prtljaga. I zaista, detaljnim pregledom automobila i prtljaga nije pronađeno ništa sumnjivo.

Foto: Uprava Carina

Međutim, prilikom kontrole putnika otkriveno je da u unutrašnjim džepovima jakne krije čak 56.000 evra. Novac, u apoenima od po 500 evra, bio je spakovan u dve koverte, a svaka se nalazila u po jednom džepu.

Foto: Uprava Carina

Putniku je vraćeno 10.000 evra, jer je to najveći iznos koji je moguće bez prijavljivanja izneti iz zemlje. Ostalih 46.000 evra zadržano je do okončanja prekršajnog postupka.

VIDEO: Carinici vade cigarete iz krova kamiona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hannover

    13. februar 2018 | 13:04

    Covek radi u Nemackoj pa ...i onako ce mu morati vratiti na sudu..

  • жељко

    13. februar 2018 | 13:05

    Човек чак из дизбурга кренуо а ви му узесте паре

  • Palica

    13. februar 2018 | 13:18

    Zvao je pojacanje? :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA