Muž preminule porodilje podneo krivičnu prijavu: Aleksandar traži pravdu za Ivanu i Veru

Ivanin očajni suprug veruje da su za njenu i smrt njihove kćeri odgovorni lekari

  • 12

Nišlija Aleksandar Kostić podneo je krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi protiv lekara koje smatra odgovornim za smrt tridesetdvogodišnje supruge Ivane i kćeri Vere stare tri dana koje su preminule prošle godine u Kliničkom centru Srbije.

Mužu preminule porodilje iz Niša prete smrću: "Pi*ko mrtav si"

Krivična prijava podneta je protiv N.N. izvršilaca s obzirom na to da je njegova trudna supruga zbrinjavana u niškom Domu zdravlja, Kliničkom centru u Nišu i Kliničkom centru Srbije pa je u njenom lečenju učestvovalo više lekara.

Glavni Kostićev argument je obducentski nalaz koji je negirao navode lekara da je Ivana preminula od tromboze krvnih sudova jetre, tzv. Bud Chiari sindroma već je ustanovljeno da je smrt nastupila usled akutnog popuštanja rada jetre i bubrega u su sklopu hipertenzivne bolesti u trudnoći.

Ivana koja je bila u 28. nedelji trudnoće obratila se svom lekaru u niškom Domu zdravlja zbog visokog pritiska 15. juna prošle godine kada su joj prepisani lekovi.

Kako joj se stanje nije poboljšavalo, 20. juna je dobila uput za Klinički centar gde je primljena dan kasnije. Dijagnostika je ukazala na sumnju na Bud Chiari sindrom a utvrđeno je da i plod zaostaje u razvoju.

Foto: Telegraf/Privatna arhiva

S obzirom na to da primenjene mere lečenja nisu davale očekivani rezultat, Ivana je 25. juna prebačena u Klinički centar Srbije, da bi dan kasnije bila podvrgnuta operativnom zahvatu kada je beba izvađena. Međutim, malena Vera je preminula 28. juna a njena majka poživela je do 2. jula.

Ivanin očajni suprug veruje da su za njenu i smrt njihove kćeri odgovorni lekari.

- Nemam više šta da izgubim, ne mrzim nikoga samo hoću pravdu za Ivanu i Veru. Pokojna supruga je bila disciplinovana, slušala je lekare, smatram da nisu blagovremeno reagovali. Nije na vreme upućena iz Doma zdravlja u Klinički centar, a i tamo je predugo zadržana s obzirom na to da je bila u sve težem stanju. Izgubljeno je dragoceno vreme, da je odmah poslata u Beograd, moja supruga bi bila živa a možda bi i naše dete bilo spašeno – tvrdi Aleksandar.

Foto: Telegraf/Privatna arhiva

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu potvrđeno je da postupaju po njegovoj krivičnoj prijavi.

- Pred ovim tužilaštvom je u toku predistražni postupak radi prikupljanja dokaza i utvrđivanja činjeničnog stanja kako bi bilo odlučeno o daljem postupanju. Napominjemo da Uprava kriminalističke policije još nije dostavila tražene informacije, odnosno izveštaj o postupanju po Zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenje, te da joj je ovo tužilaštvo zbog toga još 25. 10. 2017. uputilo urgenciju – saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Zdravstvena inspekcija obavila je vanredni stručni nadzor u svim ustanovama koje su bile uključene u lečenje porodilje ali nije našla propuste u postupanju lekara.

Foto: Telegraf

- Blagovremeno su preduzete sve mere predviđene ustaljenim procedurama u lečenju pacijentkinje Kostić Ivane – navedeno je u izveštaju Komisije za vanredni stručni nadzor. Međutim, Komisija je saopštila da joj u vreme postupanja nije dostavljen obducentski nalaz i preporučila da ovaj dokument dostavi Komisiji za unutrašnji nadzor.

Kostić je u spomen na svoje najmilije napravilo fejsbuk stranicu "Pravda za Ivanu i Veru" kao i sajt http://www.pravdazaivanuiveru.info/, i pozvao javnost da se uključi u praćenje ovog slučaja kako bi, kako tvrdi krivci za njihovu smrt, bili privedeni pravdi.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arizona Dream

    13. februar 2018 | 23:47

    Dok ne budu počeli da gube dozvole za rad na odredjeno vreme ili zauvek, nastaviće da nas kasape i biće i dalje zaštićeniji od belih medveda!

  • Rajko

    13. februar 2018 | 23:56

    Svaku gršku Lekara ,a pogotovo smrtnim ishodom , kažnjavati Tamnicom ! Prva 72 h bez hrane i vode !

  • Mika

    13. februar 2018 | 23:07

    Svaka podtska koja vam treba dala bi vam god.Aleksandre.tel je poznat redakciji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA