Beba iz Knjaževca preminula od gladi, ne od promrzlina: Mesec dana pritvora slabovidim roditeljima

Istraga treba da utvrdi da li su roditelji počinili krivična dela napuštanja nemoćnog lica, zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica

  • 16

Osnovni sud u Knjaževcu prihvatio je predlog zaječarskog tužilaštva i odredio jednomesečni pritvor Darku Đorđeviću (33) i Milici Janković (28) iz Knjaževca čija je tromesečna beba prošle nedelje preminula od gladi. Sudija Milena Pavlović izjavila je da ih istraga tereti za četiri dela.

Darko i Milica čija se beba smrzla su slepi! Kod njih pronađno još dvoje zapuštene dece

- Pritvor im je određen u trajanju do mesec dana i istraga treba da utvrdi da li su oni počinili krivična dela napuštanje nemoćnog lica, zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica - kaže sudija za Novosti i pojašnjava da ih pored okolnosti koje su dovele do smrti tromesečne devojčice tereti i za zlostavljanje i zanemarivanje starije devojčice Sare (3) i dečaka Vuka (2).

Foto: Telegraf

Darko i Milica doveli su svoju mrtvu, promrzlu bebu na pregled: Sada su uhapšeni, a to nije sve!

Mališanima su nakon hapšenja slabovidih roditelja određeni hranitelji koji su trenutno sa njima na Dečjoj klinici u Nišu. Vanbračnim supružnicima preti kazna od jedne do osam godina zatvora jer je obdukcijom potvrđeno da je beba preminula od gladi.

ODBIJALA DA JEDE

Naime, kobnog dana, roditelji su pozvali bolnicu i rekli im da njihova beba odbija da jede. U bolnici su im rekli da se hitno jave lekaru. Roditelji su se ubrzo pojavili u bolnici, a lekar je odmah ustanovio da je beba preminula.

Doktor je pozvao policiju koja se potom uputila u kuću ovog para gde je pronašla još dvoje dece koja su se smrzavala. Kako saznajemo, dečak i devojčica koji su zbrinuti u bolnici imali su promrzline šaka i stopala.

- Deca su bila vidno zapuštena. Konsultovan je dermatolog zbog ujeda buva ili drugih insekata na koži. Dodeljena im je hraniteljka koja je sa njima na klinici. Biće zadržani na opservaciji nekoliko dana - kažu u KC Niš.

Foto: Telegraf

U komšiluku su svi šokirani ovim događajem. Za "Blic" su rekli da, čak, da nisu ni znali da je Milica bila trudna sa trećim detetom.

- Darko i Milica se nisu družili sa komšijama. Bili su ljubazni i uvek su se uljudno javljali. Uvek su sa sobom vodili svoje dvoje dece. Ne mogu da verujem da se ovo desilo - rekla je Ružica Vukadinović, koja živi u blizini kuće ove porodice.

DEDA I BABA NISU NIŠTA PRIMETILI

Roditelji uhapšenog Darka Đorđevića, takođe žive u Knjaževcu, ali je čudno da nisu primetili da su im unučići toliko zapušteni i životno ugroženi. Navodno su poslednji put bili u kući, koja više podseća na deponiju, septembra prošle godine, kada su im pomagali da spreme zimnicu.

- Imali su veliku tragediju. Istog dana, 8. novembra prošle godine, kada se rodila mala Maša, preminulo im je unuče od ćerke i bili su okupirani tom tragedijom - kaže rodbina.

Oni su prihvatili da sahrane bebu, ali je troškove snosio Centar za socijalni rad.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    20. februar 2018 | 08:27

    Социјално није радило свој посао.Како слепа мајка,и слеп отац да виде да ли су деца чиста,добро нахрањена,ушушкана,да ли им је хладно јер су помодрели,да ли су се онесвестио или су мирни,па шта Ви ЉУДИ очекујете од слепих људи?Где је била помоћ за ове људе који лече белу кугу Србије.Спаси Боже ненормалних поступака здравих,небриге и незаинтересованости за људе са посебним потребама,које резултирају оваквим ужасом.

  • boki

    19. februar 2018 | 21:18

    Sta se ljudi cudite vise. Dokle cete biti zgrozeni nasim svakodnevnicama i komsijama. Ovakvih slucaja ima na hiljade u nasoj zemlji deca sa parazitima u hladnim domovima, roditelji maumni neskolovani ljudi. Ja bi pre svega uhapsio lekare koji su porodili zenu onda mediciske sestre koje nisu isto primetili i obavestili odgovarajuce sluzbe. Ondasve sluzbe koje su trebale biti angazovane za ovakve situacije. A ovim roditeljima ne bi ih strpao sad u zatvor vec u ustanovu. Dokle god imamo obrazovanje i ovakav odnos sami smo krivi. Samo da dodam da je na hiljade dece sada u hladnim pljljavim kucama. A njihovi roditelji su dobili 1000 eura jer su ih napravili. A sada ih vaspitavaju tako da ce od svakog takvog para doci za 18 god jos cetiri istih. Pa cemo se tek onda cuditi ili cenam preci vec u naviku.

  • Anja

    19. februar 2018 | 23:24

    Dozvoliti da mala beba umre od gladi...To nisu ljudi,nisu ni zivotinje jer one brinu o svojim mladuncima,to su monstrumi I tako ih treba I tretirati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA