≫ 

Jezivi detalji požara kod Ade Ciganlije: Tinejdžerka ostala zarobljena u kući, vatrogasci pronašli ugljenisano telo

Sumnja se da je uzrok požara peć na drva

  • 6

Remzija Ćurkoli (18) izgorela je u stravičnom požaru kada se njena porodična kuća na Obrenovačkom putu broj 15 zapalila juče oko 8.30 sati.

U stravičnom požaru kod Ade Ciganlije poginula tinejdžerka: Još tri osobe su povređene

Njeni roditelji, otac Muharem i majka Ljuljeta, zbog trovanja dimom i opekotina prebačeni su na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, dok je dvoje rođaka prebačeno u Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici.

Kako Alo saznaje, veliki požar koji je zahvatio krov kuće primetile su komšije, koje su odmah pozvale vatrogasce. Komšije su prijavile da je vatrena stihija zahvatila celu kuću i da je nesrećna devojka ostala zarobljena.

Međutim, uprkos naporima vatrogasaca i ulaska u zapaljenu kuću kojoj se deo krova obrušio, a drugi deo mogao da padne, devojku nisu uspeli da spasu. Njeno telo je nađeno potpuno ugljenisano.

Nesreća je mogla da bude veća, jer se u trenutku izbijanja požara u kući nalazilo 10-ak članova porodice.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je uzrok požara peć na drva. Istragom će se utvrditi pravi uzrok izbijanja vatrene stihije.

- Osetio sam dim. Nakon što sam izašao na ulicu, ugledao sam komšijsku kuću kako gori. Onako u papučama, potrčao sam ka njima, alarmirajući ostale komšije. Ubrzo smo svi stigli i pomogli komšijama da izađu iz kuće, koju je proždirala vatra. U toj pometnji neko je vikao: "Remzija, Remzija", ali više nije bilo šanse da priđemo kući. Dok je trajala drama, stigli su vatrogasci i odmah počeli sa gašenjem vatre - priča jedan od prvih suseda za ovaj list.

Ostali članovi porodice, zbog šoka u kome su se našli zbog gubitka ženskog člana, odbili su medicinsku pomoć.

Kako se navodi, reč je o porodici koja je došla s Kosova.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA