• 15

Nemac je putovao kroz Srbiju, a carinik ga je zamolio za rutinsku kontrolu. Sve je bilo lagano dok nije izvadio novčanik. Odmah je uhapšen (FOTO)

Sumnjajući u njegove reči, carinici su odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike

  • 15

Carinici su tokom vikenda, u saradnji sa policijom, na izlazu graničnog prelaza Gradina zadržali ukupno 56.500 neprijavljenih evra.

Carinik je ušao u autobus i rekao da svako uzme svoju torbu. Ostala je samo jedna, i tek tada se vozač setio da ima specijalnu pošiljku (FOTO)

Poslednji prekršaj zabeležen je u nedelju, 4. marta, kada je "volvo" nemačkih registarskih oznaka pristigao na prelaz. Automobil je iz Nemačke ka Turskoj vozio nemački državljanin turske nacionalnosti u društvu jednog saputnika, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje carinskih službenika koliko novca imaju da prijave, vozač je odgovorio da imaju samo 5.000 evra.

Sumnjajući u njegove reči, carinici su odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike.

Foto: Uprava Carina

I zaista, prilikom kontrole je otkriveno da vozač u novčaniku ima više novca nego što je prijavio - 6.500 evra, a da pritom u unutrašnjim džepovima jakne krije još 20.000.

Pošto vozač novac nije prijavio, a reč je o iznosu većem od 10.000 evra, koji iz zemlje može da se iznese bez prijavljivanja, privremeno je zadržano16.500 evra.

Foto: Uprava Carina

Prethodnog dana, 3. marta, na istom graničnom prelazu, carinici su za kontrolu izdvojili "BMW" nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke ka Turskoj putovao turski državljanin sa još dva saputnika.

Iako su carinicima rekli da kod sebe nemaju novac koji bi trebalo da prijave, detaljan pregled je pokazao suprotno.

Naime, vozač i suvozač su kod sebe imali po 10.000 evra, što je u okvirima dozvoljenog iznosa, ali je zato utvrđeno da treći putnik iz automobila u donjem vešu krije 50.000 evra.

Njemu je vraćeno 10.000 evra, dok je preostalih 40.000 evra privremeno zadržano.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    Pa on nije iznosio pare iz Srbije nego unosijo. Valjda je to razlika.

  • sale

    Zar niko nije primetio na slici da su zute tablice NL iz holandije a ne Nemacke D

  • Xale

    Šta znači privremeno?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima