Ćerka preminule žene iz Vranja preklinjala Hitnu da dođe: Ne izlazimo na teren samo zbog povraćanja!

U trenutku kada joj je pozlilo bila je sama u kući sa 17-godišnjom ćerkom

  • 22

Vesna Zdravković Simonović (54) iz Vranja preminula je prošle nedelje u svom domu u Vranju, i to pred očima svoje maloletne ćetke, a njena porodica je za njenu smrt optužila lekare Hitne pomoći u Vranju jer lekari nisu hteli da izađu na teren zbog povraćanja. 

Vesna je danas sahranjena u Vranju, a na njenoj umrlici piše da je preminula jer joj Hitna pomoć nije pomogla! (FOTO)

Naime, članovi porodice Zdravković Simović su umrlicom obavestili rodbinu i prijatelje o tragičnom gubitku, a na umrlici su izrazili i nezadovoljstvo radom lekara Hitne pomoći.

- Vesna Zdravković Simonović iz Vranja preminula je u 54. godini života zbog neblagovremene intervencijei nesavesnog rada dežurne ekipe Hitne pomoći grada Vranja. Izgubismo dragu Vesnu, suprugu, majku, sestru i tetku. Ostaviše nas da tugujemo za njoim, a kao utehu da se večno sećamo njenog nasmejanog i vedrog lika - piše na umrlici, koja je bila zalepljena na nekoliko lokacija u Vranju.

Vesna je bila srčani bolesnik, a u trenutku kada joj je pozlilo bila je sama u kući sa 17-godišnjom ćerkom.

- Vesni je naglo skočio pritisak. Bio je iznad 200, a počela je i da povraća. Njena ćerka je odmah pozvala Hitnu pomoć, ali joj je osoba koja se javila na telefon navodno rekla da oni ne mogu da izlaze na teren samo zato što neko povraća. Nisu ni pitali zbog čega je došlo do takvog stanja, da li žena boluje od nečegam ništa nisu pitali. Otkačili su je - kaže jedna komšinica porodice Zdravković.

Foto: Telegraf

Prema njenim rečima, ćerka je gledala kako joj se majka muči i umire, pa je ponovo pozvala Hitnu pomoć, ali ponovo joj je rečeno da ne mogu da dođu.

- Vesna je izdahnula ne dočekavši pomoć lekara. Čula sam da je Hitna došla tek sat i više nakon što je preminula. Da su stigli na vreme, možda bi žena preživela - kaže komšinica i dodaje:

- Vesna je sahranjena u četvrtak na lokalnom groblju. Njen suprug je držao govor, zaista je bilo potresno. Koliko sam shvatila, porodica će potražiti pravdu na sudu. Navodno su rekli da Vesnina smrt neće proći nekažnjeno, jer su sigurni da bi preživela da joj je lekarska pomoć pružena na vreme - kaže sagovornica "Aloa".

Foto: Telegraf

Ona dodaje da je Vesna bila divna žena, majka i supruga.

- Njen muž je vojno lice i stalno je bio po terenima, a ona se trudila da na najbolji mogući način odgaji njihovu ćerku. Uvek je bila vedra i nasmejana, spremna svima da pomogne - kaže sagovornica.

Dragan Veličković, direktor Zdravstvenog centra Vranje, izjavio je da se radi o osetljivom slučaju.

- Ne želim da dajem preuranjene komentare. Menadžment je preduzeo sve mere kako bi se ovaj slučaj ispitao. Formirana je i komisija za vanredni stručni nadzor i obavešten je zdravstveni inspektor - rekao je Veličković.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sloba

    10. mart 2018 | 08:08

    Pa pohapsite te ljude, njihova bahatost prevazilazi svaku meru, rad u drzavnim organima mnogi ljudi ne razumeju.

  • Mira

    10. mart 2018 | 16:43

    Zdravstvena inspekcija ce da utvrdi da nije bilo propusta u radu zdravstvenih radnika i nikim nista. Oni odavno ne rade svoj posao kako treba. Saucesce porodici i da idu do kraja.

  • Cica

    10. mart 2018 | 16:17

    Dako se to reši , i priznaju grešku, za godinu-dve . Sram ih bilo, ponašaju se neodgovorno a mi od nasih bednih plata i penzija izdvajamo za zdravstvo, i njihove plate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA