• 3

Može li tužnije: Dečak (16) dobio napad epilepsije, pa upao u reku Pek?

Otac pronašao tragove deteta koji vode do reke, potraga još nije dala rezultate

  • 3

Milutin Durlić, koji je 1. marta napunio 16 godina, nestao je u ponedeljak iz svog doma u selu Loskovo, kod Majdanpeka, a sumnja se da se utopio. Njegov otac Bogomir u snegu je pronašao tragove koji su se završavali u reci Pek, zbog čega se pretpostavlja da je dečak, koji boluje od epilepsije, upao u vodu.

Ponavlja se stravični scenario: Tinejdžer nestao u reci kod Majdanpeka

- Spavala sam sa Milutinom, ali se on u toku noći probudio - plačući priča majka Žikica Stanimirović:

- Moj sin je ustao, upalio svetlo i uključio televizor, nakon čega sam ja ustala i rekla sam mu da se vrati u krevet.

Žikica kaže da ju je sin poslušao, ali u krevetu je ležao samo pet minuta, nakon čega je ponovo ustao.

- Milutin je ustao i obuo se, a ja sam pomislila da će otići kod dede. Međutim, kada sam se probudila, videla sam da mi deteta nema u kući.

Po njenim rečima, Milutin je od druge godine bolovao od teškog oblika epilepsije, zbog čega se lečio u beogradskom Institutu za majku i dete. Nije mogao razgovetno da priča, a često je umeo da ode od kuće i da ga roditelji pronađu u selu.

Foto: Milena Đorđević

- Krenuo sam da tražim sina u selu - nadovezuje se dečakov otac Bogomir:

- Međutim, kazali su mi da ga niko nije video.

Uplašen, otac se vratio kući, a onda je u snegu video sinovljeve tragove koji su vodili ka reci Pek, koja je nabujala i preti da se izlije.

- Uplašen, išao sam za tragovima mog sina, koji su me doveli do obale reke, gde se mom detetu gubi svaki trag. Pretpostavljam da se okliznuo i pao u nabujalu reku, ali ne isključujem i da je na obali Peka imao epileptični napad - - briše suze Bogomir.

Otac je krenuo da traži sina ali je struja bila toliko jaka da je voda pretila da će da odnese i njega, zbog čega je odlučio da pomoć potraži u selu.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

- Meštani su se odmah organizovali i krenuli da traže mog sina nizvodno od mesta gde su poslednji put viđeni njegovi tragovi. U međuvremenu stigla je i policija, ali od mog sina još nema ni traga ni glasa.

Bogomir i Žikica imaju još jednog sina starog 13 godina i nadaju se da je Milutin ipak negde otišao i da ga nije odnela voda.

- Molim se samo da smo pogrešili i da moj sin luta negde u okolini sela. Sve bih dala da je samo živ - kuka majka Žikica.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti)

Komentari

  • Loli

    Zasto niste kucu zakljucali ako je vec par puta nocu izlazio ??

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima