≫ 

OTKAZ KAO OKIDAČ ZA ZLOČIN: Zašto Nebojša programer umesto pištolja nije uzeo oglase sa više hiljada poslova za IT stručnjake?

 ≫ 

Srbiji fali oko 15.000 IT stručnjaka. Pogotovo onih iskusnih! A Nebojša je to bio.

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Realan
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • op

    15. mart 2018 | 18:48

    u srbiji vladaju mediokriteti to su oni prosečni, lenji , prave se da sve znaju, spletkare protiv onih koji su bolji od njih, i tako je svuda. Ovde se ne ceni znanje, vrednoća i posvećenost nego snalažljivost i bahatost. ne opravdavam ubistvo ali ovde se desilo nešto ne baš tako beznačajno.

  • Dragan Jovanovic, IT inzenjer

    15. mart 2018 | 12:01

    Ta prica o medu i mleku u IT sektoru je bajka. Od tih 100 konkursa o kojima pricate, jedan je kvalitetan i sa visokom platom. I tu se trazi pored fakulteta talent. Pisanje programa i izrada sajtova je umetnost i nije posao. Za one koji su talenti, konkursa ni nema njih otimaju, kao i u svakoj drugoj profesiji. Drzava bez zelje da mladim preduzetnicima pomogne u kupovini skupih osnovnih sredstava, pribegava ovoj prici jer za posao treba samo pamet i prosecan racunar, sto naravno nije tacno. Oni koji pisu sitne rutine i podprograme su fizikalci, to je rudarski posao, koji sa sobom vuce i odredjeno psihicko optrecenje, a ono moze i da eskalira kao sto je ovde bio slucaj. A ovakvih IT programera je najvise. Frustracija losim zivotom, losim primanjima, neperspektivnom buducnoscu, zivotom na ivici mogucnosti je okidac za ovakve dogadjaje, i drzava treba time da se pozabavi. Kad skoci broj prekrsaja u saobracaju, drzava uvede nove i drakonske kazne za besmislene stvari, kao sto je vezivanje pojasa, a kad broj samoubistava poraste drasticno, niko se time ne bavi sem pogrebnika (koji uzgred opet imaju drakonske cene ).

  • Дежурни аналитичар

    15. mart 2018 | 09:02

    Најпре, нема неколико хиљада, него двеста до триста понуда за посао, објективно од тога око 200 хед-хантерских, на које се нормалан човек не јавља. Од преосталих стотинак бива да се неке не односе на оно што неко ради, мада јесу у вези са ИТ-ијем. Дакле, остане 20-так. наравно да би нашао нови посао. Иначе, зашто се само анализира убица, заштио се не анализира и убијени. И он је био генијалац. Са тридесетак година постао је директор, или помоћник директора, некакв шеф, ако сам добро разумео. Није то лако постићи са десет прста. То је био такође напоран рад.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA