≫ 

Ispovest kolege programera ubice koji je za dlaku izbegao smrt: "Izleteo je za mnom, da nisam utrčao u autobus ubio bi i mene"

Zaposleni spasavali živu glavu kako su znali i umeli

  • 58

"Nebojšu Stojilkovića sam kobnog dana sreo na hodniku u firmi i javio mu se. Sedeo sam u kancelariji sa kolegom Markom Filipovićem kad je Nebojša ušao i pucao tri puta u Marka, nakon čega je ušao u salu za sastanke i ispalio još tri ili četiri metka, nakon čega mu se zaglavio pištolj. Iskoristio sam priliku, pobegao iz zgrade i utrčao u autobus." Ovim rečima počinje ispovest jedan od zaposlenih iz firme "Privredni savetnik za informacione tehnologije" koji je čudom preživeo masakr u preduzeću u Ruzveltovoj ulici u Beogradu.

OTKAZ KAO OKIDAČ ZA ZLOČIN: Zašto Nebojša programer umesto pištolja nije uzeo oglase sa više hiljada poslova za IT stručnjake?

Podsetimo, Nebojša Stojilković (30) ubio je kolegu Branka Kanjevca, ranio Marka Filipovića, dok je Igor Radenković povređen kad je bežeći od ubice skočio kroz prozor.

- Bilo je strašno! Dok su odjekivali pucnji, svi su se zaključavali po kancelarijama, spasavali su živu glavu. Kad se Nebojši zakočio pištolj, istrčao sam iz kancelarije i prošao kraj njega. U tom trenutku je menjao okvir pištolja. Pokušavao je da ga namesti, ali pošto nije uspeo, istrčao je za mnom. Pomislio sam da me juri, a on je potrčao ka svom automobilu – priča radnik za beogradske medije.

Nakon 500 metara uspeo je da uleti u autobus koji je bio u pokretu.

- Izašao sam posle nekoliko stanica i naleteo na patrolu policije, kojoj sam javio šta se dogodilo. Posle toga sam se pešice vratio do firme, sve vreme strahujući da ne vidim Nebojšu. Video sam ispred zgrade Marka krvavog. U tom trenutku nisam znao da je Branko ubijen jer je bio u sali za sastanke - kaže radnik.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On objašnjava da Nebojša nije dobio otkaz.

- Nije hteo da radi u timu i nekoliko puta je odbijao tu ponudu. U četvrtak je otišao iz firme. U ponedeljak smo mislili da se vratio da razgovara o nastavku saradnje ili raskidu ugovora - kaže programer.

On potvrđuje da se Nebojša čudno ponašao.

- Uvek je bio obučen u crnu majicu, pantalone i čizme. Kad bi došao na posao, seo bi za svoj sto bez pozdrava kolegama. Nije išao na proslave, tim bilding, nije se družio ni van posla, iako smo ga zvali. Sa Markom je najviše pričao, pa ga je ipak upucao. Inače, bio je odličan programer, mogao je da bira gde će da radi - rekao je kolega.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1234

    15. mart 2018 | 07:09

    Utrcao u autobus pun ljudi i tako je mogao navuci ludaka da puca po ljudima u autobusu. sto mu se nekako nije suprostavio? docekao ga skriven kakvom letvom pred ulazem kada je vec cuo da je napao tolike mu kolege? vec bednik pobegao pravo medju ljude.

  • Vesna

    15. mart 2018 | 10:11

    I taj što je pobegao u autobus je bedna kukavica.Mogao je biti zaposlen i vegovatno od te firme i živeti i dobivati platu a kada ju je trebalo zaštititi kao i zaposlene on pobegao u autobus sa putnicima?I mogli su da zbog te bedne pobegulje i pomahnitaloga manijaka stradaju nečija deca,putnici itd a koji veze nemaju sa neraščišćenim računima u toj firmi.Slažem se da treba kazniti i ovoga što se sakrio u autobus sa putnicima.Tako je ugrozio i u opasnost doveo i druge živote.Da ta kazna bude primer i ostalima koji bi da zbog njh i drugi stradaju.

  • MJ

    15. mart 2018 | 15:46

    Sve se plasim da biste vi hrabro stali ispred pištolja, i da nebiste bezali od budale. Svi ste heroji na tudjoj kozi. Da su ga lupili, i onesvestili odgovarali bi za pokušaj ubistva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA