≫ 

Scene u Zaječaru kao na filmu: Vojnici bacali kokain po gradu dok su bežali od policije, a onda su naišli na blokadu

Izvor iz istrage kaže da je policija došla do informacije da će trojica mladića u četvrtak oko 1.30 iza ponoći proći kroz Zaječar automobilom "sitroen ksara", u kom je veća količina kokaina

  • 11

Vojnici po ugovoru A.N. i Z.S., kao i bivši vojnik R.A. uhapšeni su preksinoć sa 564 grama čistog kokaina posle spektakularne policijske potere u centru Zaječara. Trojica begunaca su tokom potere u panici izbacivali pakete droge iz auta, ali su naleteli na policijsku blokadu i brzo su savladani.

Pripadnici Vojske Srbije švercovali kokain: Uhapšeni sa drogom vrednom 120.000 evra

Sumnja se da su bili kuriri jednog moćnog narko-klana, a drogu su prevozili iz Beograda u Bugarsku.

Krivične prijave

Izvor iz istrage kaže da je policija došla do informacije da će trojica mladića u četvrtak oko 1.30 iza ponoći proći kroz Zaječar automobilom "sitroen ksara", u kom je veća količina kokaina.

- Automobil je vozio R.A., a A.N., i Z.S. su bili na suvozačkom i zadnjem sedištu. Policajci u civilu bili su raspoređeni po Zaječaru i motrili na njihov automobil. Međutim, R.A., je uspeo da prepozna zasedu, pa je iznenada dodao gas, pokušavajući da pobegne. Dok su bežali, jurcajući automobilom po centru grada, Z.S., i R.A., su počeli da bacaju pakete sa drogom kroz prozor kola. Međutim postavljena im je blokada i morali su da stanu - kaže izvor.

Ilustracija/Foto: Uprava carina

Trojica begunaca su uhapšena, a utvrđena je da su švercovali 28 paketa kokaina, ukupne težine 564 grama, kao i elektronsku vagicu.

- A.N., i Z.S. u trenutku hapšenja nisu bili u vojnoj uniformi i nisu bili na dužnosti, a automobil u kom su bežali od policije u privatnom je vlasništvu. Policija je podnela krivične prijave protiv sve trojice begunca zbog trgovine narkoticima - objašnjava izvor.

Prema njegovim rečima, nijedan od uhapšenih mladića nije imao dosije u policiji.

- Svi oni se za sada brane ćutanjem. Pretpostavlja se da su oni bili kuriri koji su imali zadatak da kokain prevezu iz Beograda do granice sa Bugarskom. Mislimo da iza ove pošiljke stoji jedan moćan narko-klan jer je zaplenjeni kokain najveće moguće čistoće. Bio je u kristalima i morao je da se "miksuje" radi dalje prodaje. Procenjeno je da bi tako "isečen" imao uličnu vrednost oko 120.000 evra - kaže izvor.

Nisu se družili

Inače, R.A. je iz Negotina, a A.N. i Z.S. iz Majdanpeka. Njih dvojica su vojnici po ugovoru, a služili su u zaječarksom garnizonu dve godine.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srbija danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragance

    23. mart 2018 | 09:26

    Koliko nam dobro ide u zemlji, svi zadovoljni, plate velike, niko nema probleme.... velika laz,... deca se samoubijaju, porodice se raspadaju, vlada mafijasluk, kontrole medija, nijedne vece fabrike u Zaječaru i okolini da zaposli ljude,... dosli smo do toga da nam popovi, vojska budu sverceri droge... E moja Srbijo

  • Maća

    23. mart 2018 | 09:54

    Uvijek je bilo da ekonomska kriza nosi za. sobom. porast kriminala prostituvije. ,zelenasenja i svih drugih poroka.

  • Mimi

    23. mart 2018 | 09:15

    Ludilo ljudi su zaboravili sta znaci rec postenje. Zaboravljaju da im deca rastubibda ce svako po zakonu akcije i reakcije platiti za zlo koje cini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA