Uhapšen stražar iz Niša koji je osuđenicima švercovao preparate za bildovanje

"Nabildovani" zatvorenici važe za opasne momke i na njih se teško ko odlučuje da udari, objašnjavaju upućeni

  • 6

Niška policija uhapsila je Ž.T. (42), zatvorskog stražara niškog Kazneno popravnog doma, zbog sumnje da je primao mito kako bi osuđenicima prošvercovao preparate za bilodovanje.

Uhapšeni policijski i carinski službenici u akciji "Aurora", primali mito i oštetili državu za 6 miliona evra (VIDEO)

Kako je saopštila niška policijska uprava, osim njega slobode je lišen i dvadesetdvgodišnji B.K. zbog primanja mita, dok su protiv dve žene podnete krivične prijave zbog davanja mita.

Organizatori čitave ove rabote su dve žene i to LJ.K. (43) i V.T. (33) čiji se prijatelji i rođaci nalaze na odsluženju zatvorske kazne u niškom kazneno popravnom zavodu. One su, na njihov zahtev, odlučile da im dostave preparate za bildovanje koji su u zatvoru najstrože zabranjeni.

Međutim, kako bi prikrile tragove, angažovale su svog poznanika B.K. da im bude posrednik u pregovorima sa zatvorskim stražarem. Čitava šema odvijala se tako što su one postnetom uplaćivale novac B.K. kako bi on podmitio stražara da osuđenicima unese preparate za bildovanje. Deo novca je B.K. zadržao za sebe, dok je tokom prošle godine zatvorskom stražaru dao 145.000 dinara za ovu uslugu - objašnjavaju sagovornici iz istrage.

Ž.T. je, zahvaljujući svom službenom položaju, bez pretresa ulazio u zatvor i osuđenicima donosio tražene medikamente.

- Preparati za bildovanje su veoma traženi u zatvorima, jer su mišići znak statusnog položaja među zatvorenicima. Takođe, "nabildovani" uživaju i poseban status jer važe za opasne momke i na njih se teško ko odlučuje da udari. Zato zatvorenici na sve načine pokušavaju da se domognu ovih preparate iako znaju da su zabranjeni - kaže naš izvor.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno nam je hapšenje zatvorskog stražara.

- Pripadniku službe obezbeđenja Ž.T. je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana jer se sumnjiči da je u dužem periodu primao mito. On je odmah udaljen sa rada odlukom zamenika upravnika Kazneno popravnog zavoda. Takođe, protiv njega će biti pokrenut i disciplinski postupak - saopšteno je iz Uprave.

Daljinac

(D. K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. mart 2018 | 23:08

    Ja se izvinjavam,ali sta su preparati za bildovanje? Kreatin?

  • Milo

    27. mart 2018 | 09:19

    Imali posao da se nemora svercovati u ovoj zamlji zato u Rusiji odvezute u Ural i ostave dobijes sikiricu pa ako prezivis moras da obezbedis sam sebi hranu a ove budale ptave jos vise problematicne osobe ima da kopaju i oru i sto ima dajedu ito da zarade sta trba nagradjivati ubice .

  • Fast

    27. mart 2018 | 20:49

    Steroidi,androgeni,metani,plava srca itd su jedno,a suplementi kao wey protein,creatin,amino kiseline su drugo,to je dodatak u ishrani i oporavak misica,nedaju nigde da se to unese.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA