U policiji počela prva saslušanja protiv antivakcinaša: Prva u policijsku stanicu došla profesorka Mira Sovilj

Antivakcinaši su saslušani pošto je početkom februara grupa od 270 roditelja podnela krivičnu prijavu zbog širenja straha i panike od vakcine i pojave epidemije morbila

  • 16

U beogradskoj policiji danas su počela prva saslušanja protiv antivakcinaša po krivičnoj prijavi koju je podiglo Više javno tužilaštvo.

Rano jutros obavljeno je prvo saslušanje, kada je u policiji ispitana profesorka Mira Sovilj koja je u policijsku stanicu došla sama, prenosi Blic. Nekoliko sati posle nje ispitan je lekar Todor Jovanović, koji je pred inspektore došao zajedno sa advokatom.

Foto: Profimedia

Antivakcinaši su saslušani pošto je početkom februara grupa od 270 roditelja podnela krivičnu prijavu zbog širenja straha i panike od vakcine i pojave epidemije morbila.

Među najpoznatijim sa ovog spiska protiv kojih je podneta krivična prijava u Prvom osnovnom sudu u Beogradu su Slađana Velkov, Jelena Karleuša, Miroljub Petrović, Maja Volk i Mirjana Bobić Mojsilović, naveo je Blic.

Foto: Promo

S druge strane, na čelu grupe roditelja iz cele Srbije koji su odlučili da krivično gone gotovo ceo antivakcinalni lobi su doktori Tomislav Stevanović iz Zrenjanina i Vladimir Cimerman iz Beograda. Kako kažu, to su morali da učine da bi zaštitili zdravlje nacije i kolektivni imunitet.

- Krivičnom prijavom želimo da stanemo konačno na put tom antivakcinalnom lobiju i šarlatanima koji poslednjih godina šire paniku i strah u vezi sa vakcinacijom dece i uvaljuju svoje šarlatanske metode lečenja - rekao je Stevanović ranije za Blic.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Stevanović je naveo da su praktično svaki pokušaj priznatih epidemiologa i imunologa da edukuju stanovništvo u vezi sa vakcinacijom oni osujetili svojom kontrapropagandom, pre svega na internetu i da su na taj način izazvali strah i paniku kod građana, što je direktno za posledicu imalo opadanje broja vakcinisane dece i pojavu epidemije morbila.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaja

    27. mart 2018 | 21:34

    Tako im i treba

  • Dac!

    28. mart 2018 | 09:04

    Treba debelo kazniti ove huskace,provokatore,da Im vise ne padne na pamet da nesto takvo slicno podstrekavaju po Srbiji.

  • DRagutin

    28. mart 2018 | 01:22

    Nemam nista protiv vakcinisanja dece, ali kako je moguce da se deci daju vakcine bez imena porekla, bez njenog sastava itd...? Gde je tu sada Dr. Stevanovic da objasni? A roditelji bez brige guraju svoju decu i vakcinisu ih a da ni ne znaju sta su njihova deca upravo dobila... Bas smo cudan narod...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA