Predstavljao se kao Srđan Pešić i lagao ljude, pa zaradio 10 hiljada evra: Da li je i vas prevario?

Svi oštećeni mogu da se jave PU Grad Beograd

  • 3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa pripadnicima MUP-a u Kragujevcu i Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu, uhapsili su Z.J. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevara.

Z.J. je, kako se sumnja, lažno se predstavljajući oštećenim licima imenom Srđan Pešić, obećavao pomoć u postupku sticanja državljanstva Republike Bugarske i dobijanja putnih isprava te zemlje. Za tu uslugu od oštećenih je zahtevao i dobio ukupno 10.500 evra.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu.

Zbog sumnje da je broj oštećenih na ovaj način veći nego što je utvrđeno, policija poziva sve koji sumnjaju da su oštećeni da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd na sledeće brojeve telefona 011/279-8409 ili 011/279-8410.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista senior

    30. mart 2018 | 10:36

    I za laku zaradu treba sposobnost,ali treba misliti i na posledice,pokušaj mu nije uspeo.Imaće vremena da o svemu dobro porazmisli u zatvoru,pa ako izvuče dobar zaključak biće bolje po njega.I prevareni su potencijalni kandidati za korupciju i izigravanje zakona,zna se redovna procedura za izdavanje pasoša,pa i za bugarske.I njih kazniti,pokusali su da prekrše propise.

  • Jelena

    30. mart 2018 | 23:56

    Ova prica je verovatno istinita jer sam i sama nagrabusila kada sam pre par meseci putem sajtova za poslove u inostranstvu, javila na oglas koji kao potrazuje radnike u inostranstvu... Receno mi je sta je potrebno od dokumenata, imali smo sve osim sertifikata za strani jezik ali odmah su mi ponudili opciju da to oni mogu da zavrse regularno i u kratkom roku posto je vreme za prijavu bilo ograniceno... i to po ceni od 400e ali nas je bilo troje i "dobili" smo popust od 50e..Bilo je sumnjivo ali ajde da probamo i naravno, lose smo prosli... Covek je doneo sertifikate i licno ih predao, mi smo platili i pojeo vuk magarca... Iskljucili telefone, ugasili kartice a od posla, sipak... Izmedju ostalog videla sam i oglase poput ovog i drago mi je da je pronadjeno lice odgovorno za prevaru ..To su dobro organizovane bande koje posluju iz Hrvatske i Bosne, tako da je moj savet svakome da otvori 4oro ociju i ne veruju u bajke kao sto sam i ja, nazalost..A posebno naglasavam da nikome ne predaju novac za "usluge" jer je nevidjena prevara u pitanju...

  • jovanvbanja

    1. april 2018 | 11:10

    Ja i kum mu dali 900e!!! Magarci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA