Maja Volk na saslušanju u policiji: Ispitivanje trajalo sat i po

Tužilaštvo će odlučiti da li će protiv nje biti pokrenut krivični postupak

  • 12

Profesorka FDU Maja Volk bila je na saslušanju u beogradskoj policiji, koja je po nalogu tužilaštva nedavno pokrenula predistražni postupak protiv građana koji su osumnjičeni da su vodili propagandu protiv vakcinacije dece MMR vakcinom. Njima se, takođe, na teret stavlja i da su pozivali roditelje da ne vakcinišu decu zbog njene navodne štetnosti.

Na udaru Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović: Tužilaštvo podiže krivične prijave protiv poznatih koji nisu za vakcinaciju

Posle saslušanja, koje je trajala gotovo sat i po, Maja Volk je iz zgrade policije u Bulevaru despota Stefana izašla nasmejana, a za "Novosti" je izjavila da je razgovor bio veoma prijatan i da piše novu knjigu.

Ona je u prisustvu advokata ponovila ranije date iskaze. Tužilaštvo će odlučiti da li će protiv nje biti pokrenut krivični postupak.

Policija je za dva dana saslušala devet od ukupno 43 osobe protiv kojih je krivičnu prijavu podnela grupa od 270 roditelja.

Iskaze su ranije dali profesorka defektologije Mira Sovilj i lekar Todor Jovanović, koji su bili među zagovornicima nevakcinisanja.

Oni su ostali pri svojim navodima i uverenjima, koja su ponovili u policiji. Na listi protivnika vakcinisanja je i nekoliko javnih ličnosti, koje će takođe biti saslušane, među kojima su i Jelena Karleuša i Mirjana Bobić Mojsilović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toka

    30. mart 2018 | 21:54

    Sve te sarlatane kazniti debelo! Uzas sta napravise! A i ti roditelji sto ih slusaju!!!

  • van

    30. mart 2018 | 22:02

    Jednoumlje nije rešenje.

  • Sanja

    31. mart 2018 | 00:04

    Roditelji sami treba da se malo medicinski edukuju i imaju svoj stav, a ne da dozvole da ih bilo ko zavodi.U roditeljstvo spada i ucenje, sagledavanje cinjenica i posledica, a ne samo gledanje TV a i citanje stampe i primanje stvari zdravo za gotovo sto su culi na medijima, od poznatih ili komsiluka.Dakle, ne obrazovanje ljudi je dovelo do toga da izlože riziku svoje dete.Naravno i država treba da pruži pravu edukaciju kroz aparat stručnih savetovališta.A ne sad da jos zamlacuje javnim saslusanjima, pa opet da mediji pisu o tome ko se saslusava, a ne zasto su izmisljene vakcine i cemu sluze i koje su prednosti i mane.Treba strucne emisije da organizuje u cilju podizanja svesti i znanja stanovnistva.A roditelji pratite malo strucne knjige i literaturu, a na samo stampu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA