• 4

Delibašić je samo nekoliko sati posle presude za ubistvo Bojovića mislio da je slobodan. Ali ipak ostaje u zatvoru

Kako je Telegraf saznao, ova presuda doneta je pre današnje oslobađajuće za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića

  • 4

Pred Specijalnim sudom u Beogradu okončano je suđenje za ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi 2013. godine. Miloš Delibašić je oslobođen optužbi da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji pripadnici su izvršili ubistva i najavljeno je njegovo puštanje iz Centralnog zatvora. On je u zatvoru bio nekoliko godina. Međutim, kako Telegraf saznaje, do njegovog puštanja na slobodu nema ništa.

- Miloš Delibašić neće biti pušten na slobodu, ide direktno na izdržavanje kazne od jedne godine i tri meseca za falsifikovanje dokumenata. Ova presuda je pravnosnažna i stupa na snagu odmah - rečeno je Telegrafu iz sudskih izvora.

Izrečene presude osumnjičenima za ubistvo Nikole Bojovića: Cvetanoviću 35 godina, Delibašić na slobodi (FOTO SA LICA MESTA)

Kako smo saznali, ova presuda doneta je pre današnje oslobađajuće za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Međutim, zanimljivo je da nakon današnjeg suđenja, advokat Aleksandar Janić u izjavi za naš portal ni u jednom trenutku nije pominjao da će njegov klijent ostati u zatvoru.

- Delibašić već godinama doživljava linč, stavljaju mu se na teret dela koja nije izvršio i to je sad napokon i dokazano - rekao je za Telegraf advokat Miloša Delibašića, Aleksandar Janić. 

Specijalni sud u Beogradu/ Foto: Telegraf

Podsećamo, u Specijalnom sudu u Beogradu izrečena je presuda za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Osuđena su četvorica pripadnika organizovane grupe, Saša Cvetanović - kao neposredni ubica na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je da će se žaliti na presudu koja je izdrečena optuženima za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića u Beogradi i Budvi 2013. godine.

Tužilaštvo je inače sudu predložilo da izrekne kazne ne manje od 30 godina zatvora za četvoricu optuženih, a jedan od njih je Miloš Delibašić, koji je oslobođen od optužbi za organizovanje kriminalne grupe i podstrekavanje na ubistvo Vidakovića.

Daljinac

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima