Drama u Nišu: Pacijent napao nožem ekipu Hitne pomoći (FOTO)

Napadi na osoblje Hitne pomoći su učestali

  • 1

Nišlija R.V. (67) napao je nožem ekipu Hitne pomoći koja ga je prevozila do kuće nakon što ga je zbrinula jer je mu je pijanom pozlilo na ulici. Zahvaljujući prisebnosti osoblja i brzoj intervenciji policije niko nije povređen ali je rukovodstvo Hitne pomoći ponovo apelovalo da se ljudima koji obavljaju odgovoran posao i preuzimaju ogroman rizik, obezbedi bolja zaštita.

Pijani Nišlija lumpovao u kafani, pa seo za volan - zbog toga su mrtvi Milica, Marija i deda Sveta

- Sinoć nešto posle 18 časova policija nas je pozvala jer je na Somborskom Bulevaru zatečeno lice u jako pijanom stanju. Upućena je ekipa "Sever", doktorka je pregledala čoveka i ustanovila da nema indikacija za bolničko lečenje, ali s obzirom na to da je postojala sumnja da je u stanju da sam ode do stana, odlučeno je da ga naši ljudi odvezu - opisuje incident Slavoljub Živadinović, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Slavoljub Živadinović Foto: Telegraf

Ekipa se zaustavila na uglu ulica Anete Andrejević i Šumatovačke u blizini kuće pijanog Nišlije, a tada je nastao haos.

- Kada je sestra otvorila bočna vrata da bi ga izveli iz vozila primetila je da ima nož kojim je zamahivao ka njoj. Pritrčao je vozač koji ga je uhvatio za ruke, a u pomoć su pozvane još dve medicinske ekipe koje su bile najbliže kao i policija koja ga je savladala i odvela. Naš vozač je pokazao izuzetnu prisebnost jer je sve vreme dok nisu došli organi reda držao pacijenta štiteći ostalo osoblje - priča Živadinović.

Hitna pomoć u Nišu Foto: Telegraf

Naglašava da su napadi na osoblje Hitne pomoći učestali te da je neophodno da im se obezbedi zakonska zaštita.

- Založićemo se da se našim ljudima prizna status ovlašćenog službenog lica kako bi uživali bolju zaštitu u slučaju ovakvih događaja što povlači i ozbiljnije kazne za one koji ih napadaju - zaključio je Živadinović.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    6. april 2018 | 21:30

    Ne razumem. Šta ima da ga voze, otreznite ga na licu mesta ako ste već došli i nazad u novu akciju, a ne oni ga voze kući ili gde ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA