Sahranjena profesorka iz Paraćina: Sumnja se da ju je ubio sin kog je policija zatekla nagog u kupatilu

Prema nezvaničnim informacijama, sin je zadavio svoju majku najverovatnije prethodnog dana, kada su ostali stanari zgrade čuli žestoku svađu

  • 1

Penzionisana nastavnica Ljiljana Stanojević (82), iz Paraćina, čije je telo policija zatekla u sredu u njenom stanu u Ulici Mihajla Pupina 3, umrla je nasilnim putem - potvrđeno je obdukcijom koja je urađena iste noći.

Profesorka Ljiljana pronađena mrtva, u stanu je treštala muzika

Zbog sumnje da je ubio majku, paraćinska policija odredila je zadržavanje do 48 sati Ivanu Stanojeviću (53). Policija ga je zatekla u kupatilu, potpuno nagog, u lošem psihičkom stanju, dok je njegova mrtva majka bila na podu, a stanom je odjekivala preglasna muzika! Osumnjičeni je zbrinut na Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice u Ćupriji, pod nadzorom je pripadnika policije i biće saslušan u petak u Višem sudu u Jagodini.

Prema nezvaničnim informacijama, sin je zadavio svoju majku najverovatnije prethodnog dana, kada su ostali stanari zgrade čuli žestoku svađu i osumnjičenog kako viče na nju: "Napolje, napolje"! Policiju je pozvao mlađi sin nesrećne penzionerke, Milan, koji sa svojom porodicom živi u drugom domaćinstvu, a koji je došao u majčin stan jer je posumnjao da nešto nije u redu.

Sin je zadavio svoju majku najverovatnije prethodnog dana Foto-ilustracija: Telegraf

- Bila je to jeziva slika. Nesrećnica je ležala na podu, pokrivena sa dva ćebeta, a par jastuka je bilo pored. Ivan je bio u kupatilu u potpunom nervnom rastrojstvu. Bio je nag, samo sa čarapama na nogama, a policajcima nije odmah dozvolio da uđu u kupatilo, gurao je vrata. Sve vreme slušao je preglasnu muziku ne dozvoljavajući da se smanji. Muzika je treštala i prethodna dva dana, svi u zgradi smo je čuli, a nismo znali šta se dešava - prepričavaju događaj stanari zgrade, još u neverici da je Ivan mogao da uradi tako nešto.

Komšije kažu da nikakvih problema sa Ivanom nisu imali, uvek im se ljubazno javljao u hodniku i na ulici. Ništa, dodaju, nije ukazivalo da ima psihičkih problema, mada se borio sa velikim životnim poteškoćama. Davno je ostao bez zaposlenja u cementari, teško je pronalazio druge, uglavnom privremene poslove, a ovih dana bio je angažovan, pričaju susedi, u paraćinskoj Elektrodistribuciji.

- U sredu nije došao na posao, a nije se ni javljao na telefon kad su ga zvali! Nije se javio ni bratu, koji je potom došao u stan i zatekao mrtvu majku! Ivan ima decu iz dva propala braka, koja žive sa majkama, što je sve verovatno moglo da utiče da ovako "pukne", jer se vratio u roditeljski stan.

Nesrećnica je ležala na podu, pokrivena sa dva ćebeta Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

U zdravstvenim ustanovama osumnjičeni nije evidentiran kao duševni bolesnik, niti se zbog toga ikad lečio, a u paraćinskoj policijskoj stanici kažu da dosad nije prijavljivan za nasilje u porodici.

U Opštoj bolnici u Ćupriji potvrđeno nam je da je Stanojević zbrinut na Odeljenju psihijatrije i da se njegovo stanje prati, ali da je suviše rano za bilo kakav zaključak i dijagnozu njegovog duševnog zdravlja.

SAHRANjENA LjILjANA

Ljiljana Stanojević, nekadašnja nastavnica u paraćinskoj Osnovnoj školi "Đura Jakšić", sahranjena je u četvrtak na gradskom groblju, u prisustvu brojne rodbine, prijatelja, komšija, kolega. Svi su u neverici kakva ju je smrt zadesila, a živela je kao prava dama, ugledna i poštovana. Njen suprug, takođe prosvetni radnik, odavno je preminuo, dok je Ljiljana, uprkos godinama, bila solidnog zdravlja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • penzionerka

    6. april 2018 | 13:18

    ima puno takvih slucajeva polude bez posla alimentacija pritisak i majke nastradaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA