≫ 

Saslušana Jelena Karleuša zbog kampanje protiv MMR vakcine

U prijavi protiv Karleuše se navodi da je izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine

  • 20

Pevačica Jelena Karleuša jutros je saslušana u beogradskoj policiji u okviru predistražnog postupka za utvrđivanje odgovornosti javnih ličnosti koje šire propagandu protiv vakcinacije dece MMR vakcinom.

Na udaru Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović: Tužilaštvo podiže krivične prijave protiv poznatih koji nisu za vakcinaciju

U prijavi protiv Karleuše se navodi da je izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja decu štiti od malih boginja, rubeola i zauški.

Pevačica je saslušana iz drugog pokušaja, jer je prvi poziv izbegla tako što je otputovala u Tursku.

Odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je prošlog meseca nalog policiji da obavi provere činjenicnog stanja i prikupi potrebne dokaze "kako bi se na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan".

Tužilaštvo je tada poručilo da u ovom, kao i u bilo kom drugom predmetu, neće biti ustupaka niti izuzetaka kod utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja osoba koje su izvršile krivično delo.

Mediji pišu da je policija do sada ispitala dramaturga i profesorku Fakulteta dramskih umetnosti Maju Volk, profesorku Miru Sovilj, lekara Todora Jovanovica, pedijatra iz Zrenjanina Mirka Grubića, novinarku i književnicu Mirjanu Bobić Mojsilović.

Kada sve predistražne radnje budu okoncane, nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu odlučiće da li ima dovoljno dokaza da se pokrene istraga protiv antivakcinaša i za koje krivično delo.

Krivičnu prijavu protiv 43 osobe početkom februara pokrenula je grupa od 270 roditelja zbog širenja straha i panike od vakcina i pojave epidemije morbila.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista senior

    10. april 2018 | 19:33

    Gospođa Karleuša je pevačica, verovatno nije studirala medicinu, tako da nemože argumentovano da priča o štetnosti vakcina, tako da mislim da je pogrešila temu, ipak će pravosuđe reći zadnju reč.Pevanje i medicina nemaju mnogo dodirnih tačaka možda i ima ko zna.

  • SANJA

    10. april 2018 | 22:06

    MALA OD SKANDALA IMA PRAVO NA SVOJE MISLJENJE .A TO STO SU POJEDINI RODITELJI UVAZILI NJENO ILI TUDE MISLJENJE TO JE VEC NJIHOV PROBLEM ONI SU TREBALI SAMI DA ODLUCUJU O SVOJOJ DECI A NE DA SLUSAJU JELENU ILI BILO KOGA DRUGOG .ALI KAKO SE KAZE NAMA JE UVEK DRUGI KRIV NAJBOLJE JE TRAZITI KRIVCA U DRUGOGA SAMO DA NISMO MI SAMI KRIVI .

  • Kata

    10. april 2018 | 21:50

    Ljudi, o čemu mi ovde pričamo!? Kako može jedna JK da izazove paniku po pitanju bilo čega, a naročito vakcinacije. Ajde da razumem da je u pitanju neko iz struke ili obrazovan sa respektabilnom karijerom/biografijom i da propagira svoj stav, ali JK??? K Kakav to “mozak” može da uvaži njeno mišljenje kao relevantno i respektabilno? Ovde je doslo do ozbiljne zamene teza...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA