≫ 

Carinici su mu ponavljali isto pitanje kada su našli kutiju sata od 50.000 evra, lagao je, a onda je zavukao ruku u džep trenerke (FOTO)

Na pitanje gde se nalazi sat, putnik je odgovorio da je kod njegovog prijatelja

  • 8

Carinici Aerodroma "Nikola Tesla“ zaplenili su skupoceni muški sat od ružičastog zlata čija je vrednost vrtoglava - gotovo 50.000 dolara.

Kamiondžija je otvorio prikolicu sa 22 tone robe: Kada je carinik video dresove "Partizana", "Zvezde" i "Barse", sve mu je bilo jasno (FOTO)

Nakon što je 31-godišnji Novosađanin podigao svoj prtljag sa kaurusela beogradskog aerodroma, prijavio se za zeleni kontrolni prolaz i time izjasnio da nema ništa da prijavi za carinjenje.

Prazna kutija od sata, Foto: Carina

Međutim, carinici su kod putnika, koji je doputovao iz Čikaga preko Minhena, prilikom kontrole u njegovom prtljagu ipak pronašli nešto - praznu kutiju luksuznog sata brenda "odemar pige“.

Sat košta 50.000 dolara, Foto: Uprava carina

Na pitanje gde se nalazi sat, putnik je odgovorio da je kod njegovog prijatelja, a da je samo kutija ostala u njegovom prtljagu. Na ponovljeno pitanje da li je siguran da sat nije kod njega, putnik se predomislio, pa je iz džepa trenerke ipak izvadio luksuzni sat od ružičastog zlata.

Skupoceni sat, Foto: Uprava carina

Kako je naveo, sat je poklon iz Amerike za prijatelja, a nije znao da treba da ga prijavi na carini. Reč je o ručnom muškom satu švajcarskog proizvođača čija je cena neverovatna - skoro 50.000 američkih dolara, što iznosi oko pet miliona dinara. 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amerika

    13. april 2018 | 14:27

    Tragedija u kakvoj drzavi zivimo. Ja sam skoro dosao iz Amerike i na carini su mi brojali gace i majice koje sam kupio za sebe i lepili cifre kao na pijaci. Kada su videli nove Air Max mladi carinik j poceo uzbudjeno da vice: “Nove Air Max nove Air Max, video sam ih u Delta City-ju kostaju 20,000rsd”. :-) Ja radim po svetu vec zadnjih 20 godina i ovako nesto ne postoji nigde. Ali zato svaki put kad dodjem kuci carinici me lepo podsete zasto je tesko ziveti u Srb i gde smo mi u odnosu na civilizovani svet.

  • Milica

    13. april 2018 | 13:40

    Pa zar covek nema pravo da nosi sat na ruci i da ponese i kutiju od sata da sat stavi u tu kutiju dok spava ili se kupa. Kako se mi to ponasamo kao da smo drzava najvece sirotinje pa kad neko ima na sebi neki skuplji sat ili prsten dijamantski on to mora da prijavi. To prijavljivanje je i opasno jer za cas moze da se dojavi nekim kriminalcima i da coveka sacekaju i da mu otmu sat. Druga je stvar da on ima nekoliko satova ali jedan sat pa ma koliko da je skup je sasvim normalno da covek ima. Nisu svi sirotinja i na sta to lici da mora sve sto ima na sebi da prijavi.

  • Dzoni

    13. april 2018 | 15:06

    Zato je Interventna jurila ka aerodromu i za njima i Zandarmerija ... Svaka cast junaci treba tako, treba coveka za sat osuditi na dozivotnu robiju da se zna da je ovo zemlja u kojoj se postuje zakon. Hapsi, zatvaraj,otimaj,napravite drugi narod sta ce vam ovaj nikakav koji ima skupe kuce, skupe automobile, jos skuplje satove a niko od njih nema TETKU koja je pozajmila pare za to. Sano ljudi sa tetkom mogu sve da imaju ostali u zatvor dozivotno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA