• 23

Ovako sada izgleda kazna za prekoračenje brzine koja vam stiže na adresu (FOTO)

Vozač službenog automobila, pošto je prešao deonicu od skoro 26 kilometara, kretao se prosečnom brzinom od 156,19 kilometara na sat

  • 23

Na adresu jedne beogradske kompanije sa Voždovca stiglo je obaveštenje iz Ministarstva unutrašnjih poslova, tačnije iz policijske uprave u Sremskoj Mitrovici zbog prekoračenja srednje brzine na auto-putu.

Saobraćajna policija počinje da kažnjava novi prestup: Udar po džepu papren, a ne postoji način da izbegnete plaćanje

ŽURIO NA DOČEK?

Na osnovu merenja vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe odnosno od Šimanovaca do Rume utvrđeno je da se vozač službenog automobila, pošto je prešao deonicu od skoro 26 kilometara, kretao prosečnom brzinom od 156,19 kilometara na sat. Prekršaj se desio 27. decembra prošle godine, a poziv je stigao 11. aprila ove godine.

Vlasnik odnosno korisnik vozila ima dve opcije. Ukoliko ne pruži tražene podatke protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak. Ukoliko vlasnik/korisnik prihvati odgovornost za učinjeni prekršaj i za najkasnije osam dana plati polovinu izrečene kazne, čiji je ceo iznos 5.000 dinara, nije u obavezi da se odazove na poziv.

Ovakav prekršaj izbiće vam iz džepa 5.000 dinara, Foto: Telegraf

Podsetimo, od 26. aprila, u Srbiji je počelo merenje prosečne brzine vožnje na svim deonicama auto-puteva, a saobraćajna policija počinje da kažnjava sve koji makar i za jedan kilometar prekorače dozvoljenih 120 kilometara na čas.

Kamere JP "Puteva Srbije" instalirane su na svim za to predviđenim mestima, a brzina će se meriti na osnovu vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe.

Vozačima sa srpskim tablicama kojima se brzina kojom su se kretali ne uklopi u propisanu, kazna će stići na kućnu adresu, ali će svaki vozač podatak o prosečnoj brzini kojom se kretao moći da vidi na računu na naplatnoj rampi. S druge strane, strance će saobraćajna policija zaustavljati odmah na naplatnoj rampi, a oni će morati da plate kaznu kod najbližeg sudije za prekršaje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EnkooknE

    Nekome nije puno ni 100.000 dinara mesečno za ove prekršaje, ako je u osan biznis u pitanju... I jesmo li rešili situaciju? Ne, kao i uvek pop.šali sirotinju

  • bice odstete 100x vece od kazni

    Sad se lepo odazove na poziv, negira prekrsaj i zatrazi ateste za mernu opremu, informacioni sistem, izmerenu duzinu puta. Pa da vidimo. Uzput podnese tuzbu protiv puteva i MUPa zbog zloupotrebe razmene podataka Ako se prave ludi po sistemu "kadija te tuzi, kadija ti sudi", nema problema, organizujemo se pa posle zalbi do Strazbura

  • Nebojsa

    Debilcici koji voze u proseku 150km/h, treba da plate kaznu 100000 dinara, a ne 5000. Kazna za nevezivanje pojasa je 10000, trećina prosečne plate. Ništa nema logično u ovoj našoj okupiranoj i poniženja kvazi državici...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima