Detalji pokušaja otmice u Borči: Danima pratio devojčicu i tokom hapšenja dobacio njenoj majci da će da se vrati

Komšije su ga poslednjih dana viđale kako se šeta po kraju

  • 23

P.Lj. (40) je sinoć u Ulici Lepovinskoj ispred jedne prodavnice presreo devojčicu i nudio joj da odu da jedu i prošetaju se. Pošto ga je ona odbila, pokušao je protiv njene volje da je uvuče u svoj automobil, ali na sreću, bezuspešno. Ovo je jako uplašilo komšije koji strahuju da se muškarac ne vrati u njihovo naselje.

Užas u Borči: Muškarac devojčicu ugurao u auto, počela filmska potera, a onda je napao i policajce

- Svi smo uplašeni, ovde ima mnogo dece, a otmičar je pretio da će njegova ekipa doći da dovrši započeti posao - pričaju za "Blic" komšije dvanaestogodišnje devojčice iz Borče.

Za P.Lj. su čuli da živi u drugom delu Borče, ali su ga poslednjih dana viđali kako se šeta po kraju.

- Mi smo videli gužvu i policiju i izašli smo da vidimo o čemu se radi. Tu smo saznali da je taj čovek, koji je pokušao da otme devojčicu, nju ustvari pratio i da je nekoliko puta išao uz ulicu i niz ulicu za njom dok se ona igrala. Na kraju je sreo i rekao joj da će da je povede u restoran brze hrane da jede i da ona treba da uđe u auto sa njim, ali pod uslovom da ništa ne kaže majci. Inače, devojčica je veoma kulturna i fina i brine se o mlađoj braći dok joj roditelji uglavnom po ceo dan rade i zarađuju kako bi mogli da ih iškoluju i pruže im sve što je potrebno. Tako da je on verovatno planski napao baš nju jer je verovao da joj roditelji nisu tu - kažu komšije.

Majka je videla čoveka kako prilazi njenoj ćerki i pokušava nasilno da je ugura u automobil Foto: Profimedia/Alamy

Komšije kažu da je majka sumnjala da se nešto dešava, pa je krenula za devojčicom ka prodavnici.

- Pošto je majka pratila jer je sumnjala da se nešto dešava videla je čoveka kako prilazi njenoj ćerki i pokušava nasilno da je ugura u automobil. Majka je odmah pozvala policiju, ujak devojčice je ubrzo stigao i spasio je. Policija je ubrzo stigla i uhapsila nasilnika koji je bio besan, udarao je policajce, pretio je majci devojčice. Govorio joj je da on nije završio ono što je hteo i da ima svoju ekipu ljudi koji će doći. On, u stvari živi dve stanice niže, na putu ka Ovči - ističu komšije.

Kako tvrde, devojčica je bila preplašena i preživela je ozbiljnu traumu. Majka devojčice je takođe šokirana, pošto taj kraj važi za mirno mesto u kome nisu očekivali da će neko da pokuša da uradi takvo nešto.

- Svi smo mnogo uplašeni, ovde ima puno male dece, a njegove namere su svima nama jasne. I ova devojčica kao i sva druga deca iz ulice ovuda se često igraju, tu je u blizini i crkva, a imaju i ljuljaške i klackalice. Ovakve stvari se nikada ranije nisu dešavale, ovo je prvi put, ali je svima opomena da pripazimo na svoju decu - kažu komšije.

Muškarac je uhapšen i određeno mu je zadržavanje u trajanju do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilatšvu - saopštili su jutros u MUP-u.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    1. maj 2018 | 17:11

    Inicijali??? Sliku, ime i prezime!

  • Neša

    1. maj 2018 | 21:23

    Nije mi jasno da za ovakve idiote stavljate inicijale a za nesto manje stavite i sliku i puno ime i prezime, cak ste jednom prilikom objavili imena i prezimena dvojice policajaca i stavili njihove fotografije a za ovakvog kretena puno ime i prezime.

  • Golub kotez

    1. maj 2018 | 16:58

    Ime prezime i adresa pedofila,molim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA