Gavrić će biti isporučen Srbiji? Arkanovog ubicu deportuju jer više ne može da plaća advokate koji ga godinama štite

On je poslednjih 12 godina proveo u bekstvu, a u zatvoru u Južnoj Africi je od 2011. godine

  • 3

Nakon što je MUP Srbije, putem Interpola, od kolega iz Južne Afrike dobilo otiske prstiju ubijenog u Johanezburgu, a analizom potvrđeno da je reč o Milanu Đuričiću, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja, poljuljan je i status drugog optuženog za likvidaciju.

Naime, ubistvom Đuričića, njegov saučesnik Dobrosav Gavrić, koji je za likvidaciju Arkana osuđen na 35 godina zatvora, sada je ostao bez ikakvih sredstava za život.

Najveći problem, zapravo, predstavlja to što je ostao bez sredstava za finansiranje advokata koji su godinama uspešno odlagali njegovo izručenje Srbiji.

Konačan dokaz o Arkanovom ubici: Otisci prstiju potvrdili da je u Južnoj Africi likvidiran Milan Đuričić

Kako sada beogradski mediji pišu, vrlo je verovatno da će zbog toga sud u Južnoafričkoj Republici doneti odluku da Gavrića isporuči Srbiji.

Podsećamo, Đuričić i Gavrić su od 2002. godine, kada su izašli iz pritvora, pa sve do izricanja presude za Arkanovo ubistvo 2006. godine, viđani često u lozničkim kafanama i restoranima, da bi po izricanju presude pobegli u Južnu Afriku.

Foto: Privatna arhiva

Gavrić je teško ranjen u martu 2011, kada su dvojica napadača na motorima u pokretu presrela automobil u kom je bio sa jednim od najvećih južnoafričkih mafijaških bosova Sirilom Bikom. Bika je ubijen sa pet hitaca u glavu, a Gavrić je ranjen u ruku i dva meseca proveo je u bolnici.

Policija je tada kod njega pronašla dokumenta na ime Saša Kovačević. Međutim, ubrzo je ustanovljeno da je zapravo reč o beguncu za kojim je Srbija raspisala poternicu Interpola.

- Srbija je posle hapšenja poslala obimnu dokumentaciju i nekoliko njenih dopuna, kao i urgencija, ali odgovori nisu stizali - otkrio je za beogradske medije sagovornik upućen u zahtev za izručenje.

U međuvremenu se pojavila informacija da je Gavrić zapravo u kućnom pritvoru, međutim, južnoafrički mediji su otkrili da je on zapravo, sedam godina od hapšenja, i dalje iza rešetaka.

Inače, ovaj begunac se od prvog dana hapšenja borio da ostane u toj državi i da ne bude izručen Srbiji. Najpre je zahtevao status izbeglice, za koji je odbijen, a potom je tražio i azil u JAR.

Bojim se za svoj život jer je Arkan bio komandant bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sledbenika, koji nisu tolerantni - pročitao je sudija Gavrićevu izjavu na jednom od ranije održanih suđenja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    6. maj 2018 | 07:59

    KAD BUDE ISPORUCEN SRBIJI OBJAVITE U MEDIJE

  • Lajko

    6. maj 2018 | 18:10

    I treba da ga isporuče

  • stvarno?

    7. maj 2018 | 04:59

    Za ubistvo arkana dobijesh 35 god. Za silovanje i ubistvo nekod deteta dobije 10-20 god. Pravosudje nam je bez korupcije. Kolko li vredi zivot svakog od mas odluchuje sudija a ne zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA