Odbijena molba Ljubiše Buhe Čumeta za uslovni otpust

Na ovu odluku suda, Buha ima pravo žalbe Višem sudu u Beogradu

  • 0

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je danas molbu nekadašnjeg svedoka saradnika Surčinca Ljubiše Buhe Čumeta za uslovni otpust sa izdržavanja kazne zatvora od dve godine i osam meseci zatvora na koju je osuđen zbog tri krivična dela među kojima je i prikrivanje kradenog ferarija.

Iako ispunjava vremenski uslov za uslovni otpust, budući da je izdržao više od dve trećine kazne, tužilaštvo se njegovom zahtevu protivilo a sud ga je odbio, rekao je za Tanjug portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković.

Čume osuđen zbog vređanja tužioca

Na ovu odluku suda, Buha ima pravo žalbe Višem sudu u Beogradu.

Buha je uslovni otpust zatražio zbog lošeg zdravstvenog stanja a pre odluke je zahtevao i novi komisijski lekarski pregled.

On međutim nije dobio pozitivno misljenje zatvora u kojem izdržava kaznu, jer je protiv njega početkom majau pokrenut disciplinski postupak zbog nasrtaja na drugog zatvorenika.

Ljubiša Buha Čume Foto: mup.rs

Inače Buha je od 2015. godine u pritvoru, koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu, ali pored ove kazne od dve godine i osam meseci zatvora koja mu je izrečena zbog kradenog ferarija, pretnji supruzi i policajcu, ima još jednu pravosnažnu kaznu od 16 meseci zatvora na koju je osuđen zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva i to u toku suđenja za kradeni ferari.

Buha je bio svedok saradnik u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

VIDEO: Hapšenje Škaljarskog klana na Novom Beogradu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA