Bugarka zaklala muža, pa se sakrila u aleksinačkom selu: Danas je srpska policija predala Bugarima, ide u zatvor na 8 godina

Bugarska državljanka Ivanka Georgieva (49) osuđena je na osam godina zatvora zbog ubistva supruga Georgi Georgieva

  • 1

Bugarska državljanka Ivanka Georgieva (49) osuđena na osam godina zatvora zbog ubistva supruga Georgi Georgieva uhapšena je u aleksinačkom selu Kraljevo, gde se skrivala i danas je isporučena bugarskim organima gonjenja.

Uhapšen manijak koji je napao devojčicu u GSP: Težak psihijatrijski bolesnik, odveden u bolnicu zatvorenog tipa

Kako je potvrdila Ana Gajić Ristić, portparol Višeg suda u Nišu ona se nalazila u ekstradicionom pritvoru gde je čekala izručenje.

Dok joj je muž bio okrenut leđima jer se obuvao, uzela je nož sa stola i zadala mu udarac u vrat – naveli su bugarski istražni organi, Foto ilustracija: Telegraf, Shutterstock

- Viši sud je 10. aprila doneo rešenje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Ivanke Georgieve po molbi javnog tužilaštva Republike Bugarske radi izdržavanja kazne od osam godina zatvora zbog ubistva. Po pravosnažnosti rešenja Ministarstvo pravde je 11. maja dozvolilo izručenje osuđene žene Republici Bugarskoj. Danas je obavljena njena primopredaja između naših i bugarskih vlasti – saopštila je sudska portparolka.

POSVAĐALI SE JER JE BIO PIJAN

Smrtonosni napad dogodio se 24. februara 2010. godine u kući supružnika u selu Orlandovci u blizini Sofije.

- Njih dvoje su se posvađali oko ponoći jer je Georgiev bio pijan, usledila je svađa i međusobne optužbe pa ga je Ivanka isterala iz kuće. Muž koji je imao dug dosije zbog krađa i drugih prestupa je počeo da psuje Ivanku, a ono što ju je najviše pogodilo je što je prokleo. Dok joj je bio okrenut leđima jer se obuvao, uzela je nož sa stola i zadala mu udarac u vrat – naveli su bugarski istražni organi.

Ivanku pogodilo kad ju je muž prokleo, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ivanka je pozvala Hitnu pomoć i kazala da je Georgi došao kući sa nožem zabodenim u vrat.

ŽIVELA KOD SUNARODNIKA

Pri tom iskazu ostala je u policiji, ali je podvrgnuta detektoru laži koji je pokazao da ne govori istinu. Ona je 2. februara 2012. osuđena na deset godina zatvora što je dve godine kasnije potvrdio i Apelacioni sud. Kasacioni sud joj je smanjio kaznu za dve godine sa obrazloženjem da je pokušala da pomogne mužu pozivanjem Hitne pomoći. Presuda je postala izvršna 8. septembra 2014. godine, ali kada je policija došla da je odvede u zatvor, ustanovljeno je da je nestala jer se branila sa slobode, pa je za njom raspisana poternica.

Ivanka je živela u aleksinačkom selu Kraljevo kod svog sunarodnika koji je u Srbiji takođe boravio ilegalno. Kako saznajemo, bavila se prodajom na buvljaku, a policija ju je slučajno otkrila prilikom rutinske kontrole. Protiv muškarca koji je skrivao podneta je prekršajna prijava zbog neprijavljenog boravka u Srbiji.

VIDEO: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA