Meštani sela kod Kraljeva se nadaju da će Bugarka koja je svirepo ubila muža da se vrati: Kažu da je pažljiva, vredna i tolerantna (FOTO)

Niko nije sumnjao da Ivanka krije strašnu tajnu

  • 6

Meštani aleksinačkog sela Kraljevo gde se od avgusta prošle do marta ove godine, kada je uhapšena, skrivala bugarska državljanka Ivanka Georgieva (49), osuđena u domovini na osam godina zatvora zbog ubistva supruga, za nju imaju samo reči hvale. Niko od njih ni slutio nije da je Ivanka na svirep način usmrtila muža, ali ni nakon njenog hapšenja niko je ne osuđuje, već se nadaju da će biti pomilovana i da će se vratiti u njihovo selo.

Najteže je Vanjino hapšenje, kako su je u Kraljevu svi zvali, podneo Dragiša Milošević (67) o kojem se Bugarka starala jer se jedva kreće.

- Ona je u selo došla sa nekim Sergejom koga je predstavila kao muža. Počela je da radi kod jednog mladića sa kojim imam ugovor o doživotnom izdržavanju pa je on angažovao da mi vodi domaćinstvo. Mnogo sam bio zadovoljan njome, to je vredna, tolerantna i pažljiva žena. Nikada nije pušila u kući iako je volela cigarete. Ni pauzu za kafu nije pravila, srknula bi gutljaj pa bi nastavila da posluje po kući – opisuje Dragiša Ivanku Georgievu.

Dragiša kaže da ni pauzu za kafu nije pravila, srknula bi gutljaj pa bi nastavila da posluje po kući /Foto: Telegraf

Bugarka zaklala muža, pa se sakrila u aleksinačkom selu: Danas je srpska policija predala Bugarima, ide u zatvor na 8 godina

O svom životu u domovini pričala je malo i retko, ali niko nije sumnjao da krije strašnu tajnu.

- Povremeno je zvala sina u Bugarskoj, imala je snahu koja se u maju drugi put porodila. Kazala mi je da ima stan u centru Sofije i kuću na Ilincima, ali da je srpskih korena, jer joj je baba Piroćanka pa da je u tom gradu živela dve godine. Pitao sam je šta je nateralo da dođe u Srbiju a ona se žalila na skupoću u Bugarskoj otkako je ova zemlja članica Evropske Unije - priča Ivankin bivši poslodavac.

Bugarka je sa Sergejom živela u kući koju im je ustupio čovek kod koga je gradio, građevinski preduzimač u Nišu. Najviše su se družili sa prvim komšijom Slavkom Milenkovićem.

Prvi komšija Slavko Milenković Foto: Telegraf

- E, u p.... materinu. Sve ću da kažem samo ako će to njoj da pomogne. Mnogo dobra, poštena žena... svima se nudila da pomogne. Mnogo mi je žao i nje i Sergeja, čuo sam da Sergej može da se vrati kad mu istekne ta zabrana od godinu dana koja mu je izrečena jer nije prijavio boravak.

Pošteni ljudi, tu noć pre hapšenja Sergej mi je vratio hiljadarku koju sam mu pozajmio. Stvarno bismo voleli da se vrati i on i ona i da joj se smanji kazna. Ne bi ona ubila muža bez debelog razloga - komentariše Ivankino hapšenje Milenković.

Da podsetimo, Ivanka je supruga ubila 24. februara 2010. godine zarivši mu nož u vrat. Najpre je osuđeno na deset godina zatvora, da bi joj pravosnažno bila smanjena na osam. U bekstvu je od 2014. godine, pre tri meseca je uhapsila srpska policija, a 7. juna je predata bugarskim organima.

VIDEO: Hapšenje

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    9. jun 2018 | 06:45

    Kazu mnogo dobra zena,vidim kako je dobra,ubila muza.

  • Satanista 1.

    9. jun 2018 | 10:33

    Neka ona bude dobra,zašta god da je ubila ,u samoodbrani ili ne,ona je ubica,ne mora biti ni osuđena ali ona je oduzela nekome život.

  • Lucifer 1.

    9. jun 2018 | 09:35

    Za ostale je bila dobra,ali za svog muža nije,tako je kod dvoličnih ljudi,prevaspitanje malo duže pa će biti opet dobra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA