≫ 

Uhapšen kradljivac: Rumun praznio bankomate po celoj Srbiji, otkrila ga niška policija

U bankomate je gurao alat zbog čega su pare samo ispadale

  • 4

Niška kriminalistička policija otkrila je identitet opasnog lopova koji je tokom marta ove godine praznio bankomate širom Srbije iz kojih je odneo oko pola miliona dinara.

Ustanovljeno je da se radi o rumunskom državljaninu K. H. (39) koji je u cilju zatiranja tragova u Srbiju ulazio iz Bugarske. Međutim, ovo lukavstvo mu nije pomoglo da izmakne pravdi, pa je po poternici koju je za njim raspisala niška policija uhapšen u Sremskoj Rači, kada se vratio u Srbiju da bi nastavio lopovski pohod.

Sahrana dva najbolja druga: Jedva izvukli živu glavu u udesu, a sad ih ubi struja

Kako saznajemo, potraga za njim počela je 23. marta kada je u Nišu opljačkao dva bankomata.

- On je sa bankomata u Knjaževačkoj i u Ulici Milojka Lešjanina podigao ukupno 102.000 dinara, tako što je u uređaj ubacivao karticu svoje banke, ukucao bi mimimalni iznos a kada bi novac krenuo, u njega bi gurnuo tzv. višljušku, alat kojim bi mu blokirao normalan rad usled čega bi pare nastavile da izlaze - objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

Tokom sledeća dva dana, Rumun je na istovetan način pljačkao u Pirotu, Paraćinu, Arandjelovcu, Obrenovcu, Valjevu, Smederevu, Pančevu i Vršcu ojadivši 13 bankomata.

- Niška kriminalistička policija je intenzivno radila na otkrivanju kradljivca, uspela da utvrdi njegov identitet što je omogućilo njegovo hapšenje. Međutim, prilikom njegovog lišavanja slobode nije pronađena alatka koju je koristio za pljačku - kažu naši sagovornici.

Rumunu je određeno zadržavanje do 48 sati i on će sa krivičnom prijavom danas biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

VIDEO Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi "kopali" Bitkoin:

(Telegra.rs/D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    12. jun 2018 | 10:13

    A kako izgleda taj alat. Molim sliku.

  • Zoran Veteran

    12. jun 2018 | 09:49

    Treba ga odvesti u parove..

  • Politkom

    12. jun 2018 | 10:22

    Sta ima da se utvrdjuje identitet kad je koristio svoju karticu, gde banka belezi sve podatke o licu koje vrsi podizanje novca, jos bankomat i slika lice prilikom transakcije...kakva gluperda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA