Nišlija stradao dok je pravio deo za hidrocentralu Đerdap: Amputirana mu je noga i na aparatima je za održavanje života

On je u teškom hemoragijskom šoku usled jakog gubitka krvi. I nakon operacije životno je ugrožen

  • 0

Nišlija M.M. (48), zaposlen na radnom mestu ispitivač varova u firmi "MIN Kopex", teško je povređen u četvtak ujutro oko 9:30 časova u pogonu ove firme. Na njega je pao metalni deo uređaja pravljen za potrebe hidrocentrale "Đerdap" i smrvio mu levu nogu, zbog čega su lekari niškog Kliničkog centra morali da mu je amputiraju.

Kako saznajemo, do nezgode je došlo kada je radnik specijalnim uređajem ispitivao var na jednom od proizvoda ove fabrike.

Živislav je sišao u garažu da pomeri auto kada je prodrla snažna bujica: Posle nekoliko sati tražili su za njega samo beli čaršav

Tokom kontrole varova upumpava se vazduh u ispitivani proizvod, u ovom slučaju to je bila ploveća maska za potrebe "Đerdapa". Međutim, prilikom tog procesa, koji se obavlja pod pritiskom od dva bara, sa maske je odleteo poklopac težak dvadesetak kilograma i pao radniku na noge.

- Moguće je da su popustili šrafovi na poklopcu, ali to će biti utvrđeno kada se okonča istraga. Ono što možemo sada da kažemo da je radnik imao kompletnu zaštitnu opremu, uključujući i adekvatnu obuću, ali ona nažalost nije mogla da ga spasi - kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Prof dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju saopštio je da je povređeni radnik hitno operisan, ali da je i nakon hirurške intervencije životno ugrožen.

Firma gde je nastradao radnik Foto: Telegraf.rs

- Pacijentu je urađena natkolena amputacija leve noge, on je u teškom hemoragijskom šoku usled jakog gubitka krvi, priključen je na aparate za održavanje života - izjavio je Janković.

Niška policija je potvrdila incident i saopštila da je o nesreći obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

"MIN Kopex" je nastao privatizacijom firme "MIN Liv" dela korporacije Mašinske industrije Niš, koju je 2007. godine kupio poljski "Kopex". Osnovna delatnost mu je proizvodnja metalnih konstrukcija.

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA