≫ 

Miloš je golim rukama skočio na pomahnitalog napadača i oteo mu kalašnjikov: Hrabri policajac sprečio masakr u Nišu (FOTO)

Na licu mesta našao se baš policajac prebačen iz aleksinačke policije radi praćenja i postupanja u najrizičnijim situacijama

  • 19

Hrabri policajac čijom je zaslugom noćas sprečeno krvoproliće u centru Niša jer je savladao napadača Ivana P. (32) naoružanog „kalašnjikovim“ je Miloš Milošević (31).

Njegove kolege kažu da od od Miloša ništa drugo nisu ni očekivali jer potiče iz policijske porodice, njegov otac Jugoslav Milošević takođe je svoj život posvetio ovom odgovornom i opasnom poslu.

Stanje povređenih u pucnjavi u Nišu stabilno: Radnik obezbeđenja prvo izboden, a onda je primio metak

Zahvaljujući ugledu koji je stekao, Jugoslav je jedan od lidera Sindikata policije „Nezavisnost“.

Kolika je bila opasnost kojoj se Milošević izložio dokazuje to što su meci ispaljeni iz rafalnog oružja ranili ukupno šestoro ljudi.

Da nije bilo hrabre i brze reakcije odvažnog policajca lako je mogao je još neko da strada jer su projektili leteli na sve strane, polomili portalu na kafiću "Manila" ispred kojeg je došlo do pucnjave ali i napravili rupu na vratima lokalne televizije "Bel Ami" u kojoj na sreću nije bilo osoblja u vreme kada je došlo do napada.

Protekla noć u Nišu bila je veoma burna; Foto: telegraf

Kako saznajemo, u krajnje kritičnoj situaciji Milošević je uspeo da sačuva prisebnost, i vodi računa o bezbednosti brojnih građana pa je, iako su bili ispunjeni svi uslovi da upotrebi oružje, odlučio da naoružanog kriminalca pokuša da ga savlada goloruk.

- On je skočio na Ivana P. u nameri da ga razoruža i tom prilikom je pogođen u noge. Njegove kolege su tada odgovorile na napad, ranili napadača i oduzeli mu oružje - kažu naši sagovornici iz istrage.

Niš je na nogama, još odzvanjaju jezivi rafali u noći: Evo kako se odigrao nezapamćeni obračun i ko je sprečio krvoproliće (FOTO)

Miloš je nedavno došao iz aleksinačke policije baš u cilju pojačavanja postave niške Policijske uprave. Izabran je za deo tima čiji je zadatak praćenje i postupanje u najrizičnijim situacijama.

Policajac je ranjen, ali stabilan, nije životno ugrožen; Foto: telegraf

- Milošević je izabran jer spada u red najboljih i najuvežbanijih policajaca. Njihov zadatak je da prate bezbednosno osetljive situacije i pravovremeno reaguju, što su pokazali noćas jer su se stvorili na mestu incidenta u najkraćem mogućem roku i sprečili počinioca da pobegne – objašnjavaju naši izvori.

Ranjeni policajac je operisan i u stabilnom je stanju.

Video: Dan policije i MUP-a - dečak Viktor (5), budući specijalac

(Telegraf.rs/D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista senior

    17. jun 2018 | 17:04

    Jeste tako ali ko želi da se pokaže kao heroj on mora da rizikuje,za ostale sve to dobro ali je moglo da bude loše po njega,disciplina je uvek tražena.

  • Zoran

    17. jun 2018 | 16:07

    To što je skočio moglo je da ga košta života, jeste hrabro ali nije preporučljivo to on dobro zna,to se rešava na drugi način, po meni su kolege bolje reagovale od njega, zna se kako se to radi kada su ispunjeni uslovi,moglo je biti ranjenih više...

  • Dik

    17. jun 2018 | 16:32

    ..predpostavljam da policija ima preporuku da kad vidi nekog sa mitraljezom ko puca po nedužnom građanima uzme šlajder i odbrani prisutne, ali tako da ne pošalje hitac da nebi povredili napadača!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA