"Nestali" novinar Stefan Cvetković već jednom izmislio otmicu po identičnom scenariju

On je 2007. godine rekao da je posmatrao nesvakidašnje hapšenje koje sliči njegovoj navodnoj otmici

  • 39

Navodna otmica novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića danima je glavna vest. Od straha za njegov život do podizanja krivične prijave zbog lažne prijave nije prošlo mnogo vremena, a činjenica da je 2007. godine Cvetković ispiričao sličnu, podjednako nepotkrepljenu priču, samo podgreva sumnje u istinitost njegove otmice.

Govoreći o nedavnoj navodnoj otmici, Cvetković je ispričao da su ga u sredu uveče kidnapovale tri osobe, od kojih jedna ima oružje i značku koja podseća na policijsku, ali ga nisu tukli ni maltretirali, niti su sa njim komunicirali.

Policija podnela krivičnu prijavu protiv Cvetkovića zbog lažne izjave o otmici

Sličan scenario Cvetković je izneo i 2007. godine, samo što u toj priči nije on bio glavni lik, već svedok otmice u Beloj Crkvi. Stefanović je tada rekao da je video ljude u civilu koji odvode čoveka kome je na glavu navučena crna kapa. Ipak, osim tvrdnji novinara, policija nije mogla da utvrdi postojanje drugih detalja koji bi potkepili tu priču.

Cvetkovićeva priča iz 2007. godine, Foto: Printskrin/B92

On je ttada istakao da je dobio anonimnu dojavu da se nešto desava na putu ka Kovinu, da je tamo i krenuo kada su njegov automobil zaustavile neidentifikovane osobe i naredile mu da se vrati.

Cvetković pre 11 godina ispričao sličan scenario, Foto: Printskrin/B92

Ipak, Cvetković je tada rekao da je uspeo okolnim putem stigne do mesta odakle je, kako tvrdi, posmatrao nesvakidašnje hapšenje.

I tada je utvrđeno da je u pitanju laž, Foto: Printskrin/B92

- Naišli smo na jednu zaista čudnu scenu, 12 km od Bele Crkve ka Kovinu zaustavljeni smo od strane jedne grupe civila sa dva crna džipa koja su bila potpuno neobeležena, bez vidnih tablica. Uočili smo privođenje jedne osobe sa kapuljačom na glavi, a posle manje od deset minuta iz tog objekta se pojavilo još nekoliko osoba koje su tu privedenu osobu odvezli ka Kovinu sa dva džipa - rekao je tada on.

Tokom dana po nalogu policije u Belu Crkvu poslata je ekipa policajaca koji su proverili skoro sve Cvetkovićeve tvrdnje, a tadašnji ministar policije Dragan Jočić rekao je da u njima nema ni trunke istine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA