≫ 

Poginuo krajiški spajdermen, svi su u šoku: Banat plače za Nikolom (26) koga je u kobnoj noći jedan pogrešan potez odveo u smrt

Meštani Banatskog Karađereva u šoku pričaju da niko ne može da veruje da se ova tragedija zaista desila

  • 5

Nikola Kovačević (26) iz Banatskog Karađorđeva, višestruki prvak u penjanju uz stožinu i prvak sveta u bodibildingu, poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u Srpskoj Crnji. Prijatelji, rodbina i kolege su u šoku zbog tragedije ovog po mnogo čemu uzornog mladića.

Jovan je otišao u grad da proslavi 18. rođendan, a nije ga dočekao: Mladić koji nikada nije probao drogu umro je od velike doze ekstazija

"Srpski spajdermen", kako su mediji voleli da pišu o uspesima Nikole Kovačevića na gotovo svim važnijim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, poginuo je sinoć na svom motoru, kada se iz Banatskog Karađoređeva zaputio u Srpsku Crnju. Meštani Banatskog Karađereva u šoku za "Alo!" pričaju da niko ne može da veruje da se ova tragedija zaista desila.

- Sinoć je otišao u Srpsku Crnju motorom, bez velikog iskustva u vožnji. Nezvanično se priča i da je konzumirao alkohol. Šta se tačno desilo, još se tačno ne zna, ali je poznato da je podleteo pod automobil i na licu mesta ostao mrtav - kaže jedan meštanin.

Nikolu Kovačevića svi znaju kao uzornog mladića koji je često stanovnicima ovog banatskog mesta osvetlao obraz svojim pobedama na takmičenjima u krajiškom višeboju, zbog čega su mu nadenuli nadimak "Krajiški spajdermen".

- Znamo ga kao pozitivnog, vedrog, nasmejanog mladića. Bio je izuzetno kulturan, uspešan u sportu, jednom rečju jako dobar mladić - priča za "Alo!" jedna meštanka.

Nikola je je bio zaposlen u američkoj fabrici "Van drunen farms" u Banatskom Karađorđevu, koja se bavi konzerviranjem. Šok i neverica zbog pogibije jednog od omiljenih kolega, rezultirala je da se iz poštovanja i saučešća porodici Kovačević danas proglasi neradan dan.

Nikolu Kovačevića svi znaju kao uzornog mladića koji je često stanovnicima ovog banatskog mesta osvetlao obraz svojim pobedama na takmičenjima u krajiškom višeboju, zbog čega su mu nadenuli nadimak "Krajiški spajdermen" Foto: Facebook/Nikola Dzoki Kovacevic

- Danas u firmi gotovo da niko ne radi, svi smo u šoku zbog Nikoline pogibije, velika je to tragedija i za firmu i naše mesto - rekla je jedna radnica.

- Svi su ga voleli, bio je vredan i mladić za primer u svakom pogledu - ovako o tragično nastradalom mladiću pričaju njegove kolege s posla.

A da je Nikola Kovačević zaista bio mladić za primer, govore brojna priznanja kojima je bio ovenčan tokom kratkog, ali uspešnog života.

Ovaj sportista osvajao je brojne medalje u bodibildingu i penjanju uz stožinu, krajiškoj disciplini u kojoj j bio neprikosnoven. Ostalo je zabeleženo da je u takmičenju u Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu kraj Kikinde, pre dve godine, ovaj mišićavi i izdržljivi mladić, uspeo za svega tri sekunde da se popne na stub od 6,5 metara. Na svom Fejsbuk profilu nekoliko dana pred samo takmičenje je napisao: "Svi mi nosimo zastave, ali su najteže borbe u sutonu kad se osećaju sakriveni zakoni života kao olovo i kada je teža teška kao grob".

U neizmernom bolu i tuzi, ovaj hrabri i uzorni mladić, ostavio je svoje roditelje, majku Radu, oca Iliju, mlađu sestru Jelenu, starijeg brata Mileta, brojnu rodbinu i prijatelje. Više nema "sprkog spajdermena", ali će njegovi neponovlji podvizi ostati zauvek da žive u sećanjima.

Sahrana Nikole Kovačevića je sutra na groblju u Banatskom Karađorđevu u 15 časova.

VIDEO Sport kojim se Nikola bavio nosi sa sobom velike rizike:

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko Manjaca

    22. jun 2018 | 14:45

    Koliko samo zivota su uzeli motori?Pocivaj u miru!!!

  • soonne

    22. jun 2018 | 15:46

    jbg batice .iskreno mi je mnogo zao ali morao je neko da ti kaze . nije motor ni bodi bilding ni penjanje uz banedere ili gde se koristi sirova snaga a i mlad si i neiskusan za motor predpostavljam vece kubikaze da negresim dusu jer ne znam tacno st si vozio. sve u svemu ovde se greske placaju velikim stradanjima sto sam i ja iskusio na vreme . trebalo bi da budes nakuk nekim drugim mladim vrucim glavama

  • VladimirR

    22. jun 2018 | 18:25

    U saobraćaju i životu značajan faktor je sreća. Ali ima jedna malenkost. Moraš paziti da ne prokockaš svojim postupcima tu sreću koja ti je darovana. Svi mi koji smo uspeli da doživimo neke godine bez obzira što smo ludovali u mladosti možemo sada sa vremenske distance deliti savete ali mladi moraju imati dovoljno sluha da bi bilo koristi od tih saveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA