Sahranjen Aleksa (7) iz Vrbasa koji je preminuo kada se okliznuo i pao na oštar kamen: Sestra još ne zna da je mrtav

Obdukcijom je utvrđeno da je Aleksa preminuo na licu mesta pošto se okliznuo sa pruge kojom je išao sa 14 meseci starijom sestrom Nikolinom

  • 5

Sedmogodišnji Aleksa Jovanović iz Vrbasa, koji je preminuo usled povrede glave zadobijene prilikom pada na oštar kamen, sahranjen je danas na mesnom groblju u rodnom gradu.

Tuga u Vrbasu para srca: Aleksa (7) je pao sa bicikla i na mestu ostao mrtav, a sestrica ga budila jer je mislila da spava!

Kako je potvrđeno u vrbaškoj policiji do tragedije je došlo nesrećnim slučajem, a obdukcijom je utvrđeno da je Aleksa preminuo na licu mesta nakon što se okliznuo sa pruge kojom je išao sa 14 meseci starijom sestrom Nikolinom i glavom udario u kamen, piše Blic.

Mališani su kobnog dana u toku prepodneva otišli da se vozaju biciklima u Fruškogorskoj ulici u naselju Libra i budući da ih niko nije video par sati zabrinuti roditelji su prijavili njihov nestanak policiji koja se odmah dala u potragu, a u pomoć su im pritekli meštani, rodbina i prijatelji porodice Jovanović. Bicikli mališana i papuče nađeni su u blatnjavom ataru na oko četiri kilometra od kuće u blizini stare pruge, a nadležni pretpostavljaju da su se deca izgubila, pa pokušala prugom da dođu do Novosadskog mosta i pronađu put ka kući.

Kada su ih pronašli, lekari su nažalost mogli samo da konstatuju Aleksinu smrt, a Nikolina je sa ogrebotinama na ramenu i ruci prebačena u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Neutešni roditelji Branislava i Nenad kažu da se Nikolina oseća dobro, ali da je u bolnici zadržana predostrožnosti radi, verovatno zbog traume koju je doživela.

- Bili smo da je posetimo i nismo joj rekli da je Aleksa preminuo. A ona kao da nešto naslućuje. Nije puno pričala – kažu skrhani bolom Branislava i Nenad.

I dalje u neverici da više nema njihovog Alekse koji je upravo završio prvi razred pričaju da je bio dobar dečak, vredan i mnogo zreliji od svojih vršnjaka te da im još nije jasno šta je sa sestrom tražio u ataru gde inače nikada nisu išli, niti znaju šta tamo ima. Aleksa je bio i sportista i trenirao je brazilski džiju-džicu u lokalnom klubu, a nedavno je na prvom takmičenju u Beogradu osvojio bronzanu medalju.

VIDEO: Put smrti na Divčibarama: Na ovom mestu je poginuo mali Aleksa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA