Nikolina majka ne može da se smiri: Albanci su mi umalo ubili dete, kako da nastavim, šta dalje?

Mladićevo zdravstveno stanje je stabilno, ali radi se o teškim povredama, koje u daljem toku mogu da ugroze život pacijenta

  • 4

Nikola Dejanović (23) se sa svojim bratom vraćao kući iz obližnjeg kafića u Prilužju kod Vučitrna, kad se u centru sela pored njih zaustavio automobil iz koga im je upućeno pitanje na albanskom jeziku. Potom su dvojica mladića izašla iz automobila, isprskala srpske mladiće biber sprejom, a onda izboli nožem Nikolu po grudima i slabinama. Policija je uhapsila jednog od napadača, ali kažu da još nije poznato da li je u pitanju sukob na nacionalnoj osnovi.

"Moj sin je izašao do jedinog kafića, a sledeći put kada sam ga videla, bio je izboden": Uhapšen Albanac koji je napao Nikolu (23) na Kosovu

Nikolina majka Biljana tvrdi drugačije.

- Nikola se oko dva ujutro sa rođacima vraćao iz kafića. Ispred njih je zastao automobil u kojem su bila dvojica mladića. Nešto su ih pitali na albanskom jeziku, a onda su izašli iz vozila i mog Nikolu isprskali biber-sprejom. Potom su potegli noževe i izboli mi dete! - kaže Biljana za "Alo" dok je čekala da joj operišu sina.

Nikolina majka Biljana Printskrin: Youtube/RTS

Ona kaže da je svaki izlazak iz kuće rizičan.

- Kako da nastavimo, šta dalje? Deca nam nisu bezbedna, kako da ih pustimo da izađu iz kuće? Imaju taj jedan kafić, odu tamo i po povratku ih napadnu. Mog sina su pokušali da ubiju - plačući kaže majka.

Napadači su odmah pobegli, a Nikolu je Hitna pomoć prebacila u bolnicu. Kako kaže dr Zlatan Elek, zamenik direktora KBC "Kosovska Mitrovica" Nikola je operisan i nalazi se na Odeljenju intenzivne nege.

- Zadobio je ubodne rane u grudi i slabine sa leve strane. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ali radi se o teškim povredama, koje u daljem toku mogu da ugroze život pacijenta - kaže dr Elek.

Nikola Dejanović u bolnici Printskrin: RTS

Nusret Mehmeti, zamenik direktora Kosovske policije za region mitrovica Jug je potvrdio da je uhapšeni napadač albanske nacionalnosti.

- Motiv napada za sada nije poznat. Slučaj u ovim trenucima ne može da se kvalifikuje kao međuetnički, ali je činjenica da je napadač Albanac - kazao je on i rekao da je u toku istraga koja će pokazati šta je motiv napada.

(Telegraf.rs / Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    6. jul 2018 | 09:32

    Srbin na šiptara ili obratno je uvek medjuetnicki sukob,drugacije ne postoji,a majka je 100% u pravu kad se pita sta sad??? Niko kao roditelj im ne bi bio sad u kozi!!!

  • Biljka

    6. jul 2018 | 09:58

    Na kraju ce Sipca da puste i puj pike ne vazi. Tako je to. Sipci stite svoje. Samo nasi Srbi udaraju jedni na druge.

  • рапорт

    6. jul 2018 | 11:29

    Ту само постоји једно решење..онако како је настао проблем,тако се једино може и решити.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA